Szépség

Mit tehetünk, ha száraz a hajunk?

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.06 | 14:18

A száraz, töredezett haj sok nő rémálma. Ráadásul közeledik a nyár, amikor a haj még több nedvességet veszít, és még sérülékenyebbé válik. Az otthoni rendszeres hajápolás és a hajunk számára megfelelő termékek használata sokat segíthet a probléma orvoslásában. Mutatunk néhány tippet és trükköt, amelyektől a haj ismét hidratálttá, egészségessé és fényessé válik.

 

A sampon kiválasztása is lényeges – a hajápolás első lépései

A hajápolás, a hajmosással kezdőik. Mindig a hajunknak megfelelő sampont válasszunk. Ha száraz a hajunk, akkor száraz hajra való sampon lesz a megoldás a hajproblémánkra. Ha tehetjük, részesítsük előnyben a szulfátmentes sampont, mivel a szulfátok is károsítják, és még jobban kiszárítják a hajat. Nem mossuk túl gyakran a hajunkat, hiszen ez megfosztja a hajat a természetes olajoktól, amelyek benntartják a nedvességet a hajszálakban. Ha gyakran mosunk hajat, az fénytelenné, élettelenné válik. Hajmosást követően, mindig használjunk hajkondicionálót, mivel ez lezárja a megnyílt kutikulát. Ha nem használunk hajbalzsamot, a hajunk szintén száraz és törékeny lesz.

A szőke haj különös gondoskodást igényel. Éppen ezért mindenképpen szőke hajra való, hajszínmegőrző, speciális samponnal tisztítsuk. A hideg árnyalatú, szőke hajhoz a silver sampon tökéletes választás.

Hajmosást követően csak óvatosan itassuk fel a hajról a nedvességet. Semmiképpen se dörzsöljük, mert ez a hajszálak töredezettségét idézi elő.

Hajtáplálás hajmaszkkal és olajos ápolással – a haj kiszáradásának megelőzése

A hajpakolások és a hajmaszkok rendszeres, legalább heti egyszeri alkalmazása csodákat művel a hajjal. Az olajos hajkezelés nedvességgel tölti fel a hajszálakat és ragyogást kölcsönöz a hajnak. Remek hajolaj az olívaolaj, a kókuszolaj vagy a mandulaolaj, de speciális, üzletben kapható hajolajat is használhatunk. A hajolajat, mindig hajmosás előtt alkalmazzuk. A fejbőrtől öt centiméterre masszírozzunk be pár csepp olajat a hajunkba, majd vegyünk fel egy zuhanysapkát. Húszperces hatóidőt követően, mossuk meg alaposan a hajunkat.

Az olajos hajpakolás is sokat segíthet a száraz haj problémáján. A méz és az olívaolaj keveréke táplálja a hajszálakat és csökkenti a hajvégek töredezettségét. Keverj el 2:3 arányban mézet és olívaolajat és vidd fel pakolásként a hajdara. Egy zuhanysapka melegen tartja a fejbőrt, így a hatóanyagok jobban aktiválódnak.

Gyümölcsös hajmaszkot is készíthetsz. Az avokádó, szintén olívaolajjal kombinálva csodákat művel a száraz hajjal. Pépesíts egy avokádót, keverj hozzá 2-3 evőkanál olívaolajat és készíts maszkot. Félórás hatóidőt követően, a szokásos módon moss hajat.

A professzionális hajpakolások is fantasztikusan feltöltik nedvességgel a hajszálakat. A keratinos hajpakolás szinte újraéleszti a hajat. A száraz hajra való hajpakolások is segítenek a haj nedvességtartalmának megőrzésében, a hajszálak regenerálásában.

A haj védelme – mitől óvjuk még a hajunkat?

A káros hatású UV-sugárzás is oka lehet a haj kiszáradásának, töredezettségének. Vagy viselj kendőt, kalapot, amikor a napon tartózkodsz, vagy használj UV – szűrő hajápoló termékeket.

Hajad védelme érdekében korlátozd a hajformázó eszközök használatát. Ha tehetd, ne szárítsd, és ne vasald rendszeresen a hajad, ha mégis, a hővédő spray használata kötelező. A hővédő használatával nem sérül a haj és a hajszálakban tartja a nedvességet, ami nem engedi azokat kiszáradni. (x)

Márkázott tartalom


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.