Szépség

Őszi szépségtippek a konyhából, természetes és nemcsak megenni lehet

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.19 | 08:02

A szeles-esős időszakban belülről és kívülről egyaránt fontos feltölteni magunkat.

apple-1727340_1920
Fotó: Pixabay/Alexas Fotos

Hogy kirobbanóan egészségesnek és vonzónak érezzük magunkat ezekben a hűvös napokban is, ahhoz fontos, hogy változatosan étkezzünk. Folyadékot, zöldséget és gyümölcsöt bőven vigyünk be szervezetünkbe, belülről építkezve erősítsük a külső védelmi rendszerünket is.

A szikkasztó nyár után a hűvös, nyirkosabb időhöz kell bőrünknek is újra hozzászoknia. Már érezhetően nincs meg az a feszessége, és keringése, mint a kellemes melegben. 15 percet szánjunk magunkra, és a szemeinket gondosan kikerülve ápoljuk arcunkat, az alábbi opciókból választva:

Ráncokat simít ki a zabkorpás arcpakolás: egy evőkanál zabkorpát dolgozzunk el egy teáskanál natúr joghurttal és némi vízzel. Negyed órát hagyjuk hatni, majd alaposan öblítsük le.

Normál bőrre rendkívül kellemetlen szagú csodaszer van: 2,5 dkg élesztőt fél bögre langyos tejben elkeverünk, majd felkenjük 10 percre.

A pattanásosoknak egy jó hír: isteni illatú almás arcpakolást készíthetnek. A pórustisztító kencéhez egy gyümölcs megtisztított húsa szükséges, melyet össze kell turmixolni 2 evőkanál mézzel, majd negyed óra után óvatosan eltávolíthatjuk langyos vízzel.

Száraz bőrűek egy evőkanál mézet 3 csepp citromlével elkeverve vigyenek fel az arcukra, majd vékonyra vágott uborka karikákat tegyenek rá, szintén negyed órára.

Ha még egyszerűbb, és azonnali üde hatásra vágyunk, akkor lereszelt, lehűtött uborkamasszát dobjunk fel:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló