Orosz-ukrán háború

Mit terveznek az oroszok, ha győznek Ukrajnában?

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.17 | 10:18

A kp.ru, az orosz propaganda egyik fő szócsöve hosszú cikket közölt, amiben ismert politikusok és katonai szaktekintélyek mondják el, mi várható Ukrajnában orosz győzelem esetén.

A győzelmet ők természetesen “felszabadításnak” nevezik, és szentül hiszik, hogy mindenkinek jobb lesz. “Véleményük” azért is fontos, mert az orosz mainstream médiában csak olyan gondolat jelenhet meg, ami a putyini tervet tükrözi.

kép: https://pixabay.com/users/mediamodifier-1567646/

Viktor Alksnis, az Állami Duma és a Szovjetunió Legfelsőbb Tanácsának volt képviselője, nyugalmazott ezredes úgy véli, a nyugati rész hamarosan kikiáltja függetlenségét, magát Ukrajna jogutódjának nevezve.

“Ezek után nem tartom kizártnak sok új Ukrajna megjelenését. Tegyük fel, Odesszától Harkovig – Fekete-tengeri Ukrajna, balparti Ukrajna… A két Korea, két Vietnam helyzete lesz ez, akár három vagy négy Ukrajna is létrejöhet, miközben a felszabadult területeken polgári-katonai közigazgatás szerveződik”

– mondja.

Andrej Medvegyev újságíró, a moszkvai városi duma alelnöke kerek perec kimondja:

“Az egyetlen lehetséges válasz az, ha ezeket a területeket a miénknek tekintjük. Muszáj lesz úgy felépíteni ott a politikát, üzletet és gazdaságot, mintha Oroszország lenne. Nézzük csak a csecsenföldi példát. Akhmat Kadirov elég hamar megértette, hogy Csecsenföld vagy oroszbarát lesz, vagy egyáltalán nem lesz. És választott. Ha vannak ilyen emberek Ukrajnában, akkor elég gyorsan átadják a hatalmat maguktól is, miután a nácikat kiűztük”.

Zelenszkijre és csapatára háborús bűnösként tekintenek, akiket hadbíróság elé kell állítani. Zelenszkij közben vélhetően nyugatra menekül, és embereivel együtt “száműzetésben lévő kormányként” marad fenn.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.