Orosz-ukrán háború

Ukrán szakértő: az oroszok Magyarországon készülnek „provokációra”

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.06 | 10:48
  • trendindex: 11

Ukrán katonai szakértő szerint az orosz-ukrán háború kirobbantója, Oroszország „provokációkra” készülhet Moldova és Magyarország területén.

Mikola Szungurovszkij, az ukrán Razumkov biztonságpolitikai think-thank katonai programigazgatója szerint Oroszország „provokációkra” készülhet Moldova és Magyarország területén– írja az ukrán RBC hírmagazin nyomán a Portfolió. Szungurovszkij szerint „van rá esély,” hogy Putyin elnök május 9-én általános mozgósítást jelent be. Ez sem fogja viszont érdemben erősíteni az orosz offenzívát, hiszen Ukrajna is sokkal jobban fel van fegyverezve, mint az orosz-ukrán háború kezdetén.

A szakértő szerint az orosz agresszor Moldovát is célba veheti,

de ez szinte biztosan nem nyílt offenzíva lesz, hanem ahhoz hasonló „ott vagyunk, de nem vagyunk ott” taktika, amit a Donbaszban alkalmaztak 2014-től egészen 2022-ig. Szerinte Oroszország megpróbálja majd szabotázs-akciókkal, hibrid támadásokkal, propaganda-kampányokkal gyengíteni a moldovai államhatalmat, viszont nem fogja valószínűleg olyan nyíltan megtámadni, mint Ukrajnát. Szungurovszkij szerint „nem kizárt,” hogy az oroszok Ukrajnától nyugatra is „provokációkat” hajtanak végre. Itt

lehetséges célterületként Magyarországot is megemlítette,

Moldova mellett. Azt nem fejtette ki, pontosan mire gondol „provokáció” alatt, illetve, hogy Oroszországnak miért állna érdekében ilyen akciókat végrehajtani egy NATO-tagállamban, aminek vezetése feltűnően barátságos velük szemben – szembe menve a többi NATO-országgal.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.