Orosz-ukrán háború

Hajmeresztő felvételek egy Szu-25-ös pilótafülkéjéből – hihetetlenül manőverezik az ukrán pilóta

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.09 | 19:18

Őrültes FPV nézetes felvételek egy ukrán Szu-25-ös légi támogató repülőgépről, amely a keleti harci zóna felett repül, és szinte súrolja a fák tetejét.

Az ukrán légierő folyamatosan munkában van, rengeteg gépet lőttek ki az elmúlt hetek és hónapok alatt. Ezúttal egy olyan felvételt mutattak meg, ami egy ukrán fenségjelzésű Szu-25-ös pilótafülkéjében került rögzítésre.

A támogató gép a keleti front harci zónájában repült, alig pár méterrel suhanva a föld felett, miközben ide-oda manőverezik vele a pilóta. Mint látható, a gép klasszikus felszereléssel van felfegyverezve.

A Szuhoj Szu–25 Gracs azaz a vetési varjú egy szubszonikus, sugárhajtású csatarepülőgép, melyet az 1980-as években a Szuhoj OKB fejlesztett ki a Szovjetunióban.

Számos helyi háborúban, többek között az afganisztáni polgárháborúban és az orosz–grúz háborúban is bevetették.

A Szu–25 egy beépített 30 mm űrméretű ikercsövű gépágyúval rendelkezik, amelynek használatát az orrba szerelt lézertávmérő könnyíti meg. Ezenkívül 57-es és 80 mm-es nem irányított rakéta-blokkokkal, légibombákkal, üzemanyag-póttartályokkal és H–25 irányított rakétákkal lehet felszerelni, amelyeket a szárny alatti számos fegyverfelfüggesztő csomópontra rögzíthetnek.

A csatagép védelméről nagy tömegű páncélzat gondoskodik, a kedvezőtlen afganisztáni harci tapasztalatok hatására a két hajtóművet is 3 mm-es acél tűzfallal választották el a géptörzstől. A nagy méretű, igen széles ballonkerekeken guruló Szu–25 nem előkészített, füves pályáról is képes üzemelni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.