Orosz-ukrán háború

Orosz katonák lövöldöztek a zaporizzsjai hőerőmű közelében, áldozatok is vannak

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.08.23 | 10:18

Orosz katonák tüzet nyitottak a zaporizzsjai hőerűmű közelében, aminek következtében az előzetes információk szerint egy civil lakos életét vesztette, egy másik pedig megsérült - hozta nyilvánosságra hétfőn Dmitro Orlov, Enerhodar polgármestere a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Az orosz megszállás alá került város vezetője közölte, hogy az oroszok egy személygépkocsira nyitottak tüzet. Szavai szerint a provokációért az ukrán hadsereget próbálják felelőssé tenni.
Az Ukrajinszka Pravda hírportál hozzáfűzte, hogy hétfőn aknavetővel végrehajtott támadásban megrongálódott a távfűtés központi elosztópontja a városban, a helyreállítási munkálatok várhatóan reggelig eltartanak.
Az ukrán vezérkar kora esti helyzetjelentéséből az Ukrajinszka Pravda azt emelte ki, hogy Oroszország folytatja az erődemonstrációt Ukrajna északi határainál: a brjanszki és a kurszki régiókba vonta nyugati katonai körzetének több egységét. Ezen kívül az elmúlt napban az orosz erők ismét lőtték Ukrajna északi részén Csernyihiv és Szumi megyéket. A vezérkari tájékoztatás szerint az orosz csapatok továbbra is a Donyeck területe feletti teljes ellenőrzés megteremtésére, Herszon megye elfoglalt területeinek, a harkivi, a zaporizzsjai és a mikolajivi régiók egy részének megtartására tesz erőfeszítéseket,  egységei harcképességének helyreállítására összpontosít, akadályozva az ukrán erők esetleges ellentámadásait. Folytatódnak a légi és rakétacsapások ukrajnai civil célpontok ellen – tette hozzá a kijevi katonai vezetés.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Leeshet ma az első hó!
  • szerző:nuus
  • 2022. 11. 17.