Orosz-ukrán háború

Hátborzongató beszédet mondott az éjjel Putyin

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.30 | 09:18
  • trendindex: 9

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin, péntek éjjel televíziós beszédet tartott.

Putyin üdvözölte a kelet-ukrajnai régiók lakosait, akik egy évvel ezelőtt “csatlakoztak” Oroszországhoz. Oroszország 2022. szeptember 30-án nyilvánította sajátjának a Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja régiókat, az ottani “népszavazások” eredményeként, amelyeket az orosz hadsereg ellenőrzése alatt tartottak. Ez a döntés nem kapott nemzetközi elismerést, a nemzetközi jog szerint ezek a régiók továbbra Ukrajna részei maradnak.

Ennek ellenére Putyin egy új törvényt is aláírt, amely szeptember 30-át állami ünnepnapnak nyilvánította. A beszédében az elnök megköszönte az orosz nép egységét és hazaszeretetét, hangsúlyozva, hogy az ottaniak a “Donbászban és Novorosszijában élő honfitársaik” védelmében küzdenek, valamint Oroszország szuverenitásáért, spirituális értékeiért, egységéért és győzelméért is harcolnak.

A beszéd során kifejtette, hogy az Oroszországhoz csatlakozással a helyi lakosok tudatos döntést hoztak és bizonyították bátorságukat és rendíthetetlenségüket. Putyin hangsúlyozta a régiók gazdasági és társadalmi fejlődésének fontosságát, és elmondta, hogy az egész ország támogatja ezeket a területeket, hogy egy közös jövőt hozzanak létre.

Putyin hozzátette, hogy az egy évvel ezelőtti esemény “történelmi” volt, mivel a régiók “több millió lakosa úgy döntött”, hogy csatlakozik Oroszországhoz, és megemlítette a kijevi kormány által az elmúlt években elkövetett megfélemlítést és jogfosztást is.

A beszéd végén említést tett arról, hogy Kirgizisztánban október 12-én tervez látogatást tenni, azután pedig a Független Országok Közössége (FÁK) államfőinek találkozójára Kerülszánban, Kirgizisztánban. A FÁK államfői találkozóra október 13-án kerül sor.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.