Orosz-ukrán háború

Orbán megszólalt Putyinról: Láttam rajta, hogy elszánt. Láttam rajta, hogy baj van.

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.13 | 12:18

Orbán Viktor február 1-jén, a háború kirobbanása előtt az utolsó európai vezetők közt találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Láttam, hogy elszánt”, „láttam, hogy baj van” – állapította meg Orbán Viktor Putyinról, miután február elején az utolsó európai vezetők egyikeként még a háború előtt találkoztak – számolt be róla a Telex.

Orbán Viktor február 1-jén, a háború kirobbanása előtt az utolsó európai vezetők közt találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában. Orbán a beszélgetés néhány részletéről kedden Berlinben beszélt a Cicero közéleti folyóirat és a Berliner Zeitung rendezvényén. Ő a február 1-jei moszkvai látogatásán már látta Putyinon, hogy elszánt.

A miniszterelnök felidézte, hogy Putyin a találkozón olyanokról beszélt, hogy nagyon erős az ukrán hadsereg, amerikaiak és britek által kiképzett vezérkarral, de Oroszország mindent meg fog tenni, hogy Ukrajna soha ne csatlakozhasson a NATO-hoz.

Láttam rajta, hogy elszánt. Nem mondta, hogy háború lesz. Nem mondta, hogy támadni fog, de láttam, hogy baj van.

– mondta el a magyar miniszterelnök.

A szokatlanul nagy tárgyalóasztalnál zajló moszkvai tárgyaláson azért már szóba került az orosz–ukrán konfliktus: akkor Orbán arról beszélt az orosz elnöknek, hogy látogatására „békemisszióként” tekint.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló