Orosz-ukrán háború

Nagyon szomorú dolgot mondott Putyin a háborúról

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.12.08 | 09:17

Úgy véli, a "különleges hadművelet" még sokáig elhúzódhat.

Azt mondta, hogy az ősszel végrehajtott részleges mozgósítás során fegyverbe állított 300 ezer katona közül 150 ezret vezényeltek Ukrajnába, közülük 77 ezret harcoló egységekbe osztottak be. További 150 ezer ember még a kiképző bázisokon van, így további mobilizációról beszélni “nincs értelme” – állította a Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztése Tanácsának szerdai tanácskozásán.

Putyin szerint a “különleges hadművelet” hosszú folyamattá válhat, de már eddig is hozott “jelentős eredményeket” Oroszország számára. Ezek között nevezte meg, hogy “új területek jelentek meg” és hogy az Azovi-tenger orosz “beltengerré” vált. A legfontosabbnak az ezeken a területeken élő több millió embert mondta, akik “amint azt a népszavazás eredménye megmutatta, Oroszországon belül akarnak lenni”.

Az elnök úgy vélekedett, hogy a nukleáris háború veszélye növekszik, de Moszkva a nukleáris fegyvereivel “nem hadonászik, mint egy borotvával” és úgy tekint rájuk, mint a védelem, az elrettentés eszközeire. Putyin szerint Liz Truss brit miniszterelnök volt az, aki nyilvánosan az atomfegyverek bevetésével fenyegetőzött.

“Nem bolondultunk meg, tisztában vagyunk vele, mi az a nukleáris fegyver. Rendelkezünk ezekkel az eszközökkel, fejlettebb és modernebb formában, mint bármely nukleáris ország, ez nyilvánvaló. Ez ma nyilvánvaló tény”

– mondta Putyin.

Ugyanakkor nem vállalt garanciát azért, hogy Oroszország semmilyen körülmények között nem fogja elsőként bevetni ilyen típusú fegyvereit.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.