Sport

5 bizarr edzésforma, amit könnyű kiröhögni

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.27 | 13:33

Isten őrizz, hogy bárkit is orvul kiröhögjünk, aki kész tenni az egészségéért, fittségéért, és ennek érdekében a megszokottól eltérő mozgásformáktól sem riad vissza. De azért az állunk a padlóig szalad itt-ott így is. Te melyiket próbáltad már?

1. A lótánc

Lóugrásról már hallottunk, de a lótánc egészen más: igazából a paci ugrását utánzó sajátos mozgásformáról van szó, ami főként a tengerentúli szupergazdagok körében terjedt el, de igazából bárki kipróbálhatja (ha nem látják sokan).

Ez egy életérzés, a stílus és a felszabadultság szimbóluma… ráadásul rengeteg kalóriát égethetünk el így

– írja a lótáncosok hivatalos honlapja, a prancercise.com oldal.

2. A beltéri szörf

Igen, jól olvastad, nem csak a tenger tajtékos hullámait lovagolhatjuk meg, hanem egy mesterséges medence is keltheti ugyanezt a hatást. Kétségkívül biztonságosabb opció, az tény, hiszen nincsenek cápák és motorcsónakok, ráadásul az időjárás szeszélyeinek sem vagyunk kiszolgáltatva. Azért egy kicsit mókásan fest a szobaszörf, ami még véletlenül sem keverendő össze a kanapészörffel…

3. A vízben biciklizés

Egyszer vettem magamnak egy régi, használt szobabiciklit, de a lelkesedésem csak néhány hétig tartott: a négy fal között úszni a saját verejtékemben azonban korántsem olyan vonzó perspektíva, mintha egy medencében tekernék. Otthon sajnos nincs erre lehetőségem (bár tervezem, hogy elkezdek lottózni), az igazán modern fitneszcentrumokban azonban igen. Állítólag egy óra alatt 800 kalóriát éget az ember (nem, nem az, aki a bringákat a medencébe teszi), szóval megéri, hogy magunkat is égessük egy kicsit.

4. Kangoo, azaz a kenguruzás

A résztvevők speciális cipőt kapnak, hogy aztán könnyedén ugrálhassanak a különféle koreográfiák szerint, ami profi edző fejéből pattant ki.

5. Parkour, vagyis akadályfutás

Utcai akadályfutás, ami leginkább az akciófilmek menekülős jeleneteire hajaz, de fegyveres közelharcok azért nem színesítik a repertoárt. Léteznek pályák, amelyeket kimondottan erre a célra alakítottak ki, hogy némi falmászás, magasugrás, úszás is legyen a programban: a mozgás folytonossága itt kiemelten fontos.

 

Címlapi kép: Pixabay


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.