Sport

A 2020-as tokiói olimpia szervezői megmutatták a sportrendezvény lehetséges kabalafiguráit

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.08 | 12:13

Egyik cukibb, mint a másik. És természetesen ízig-vérig japán mangafigura mind a hat. Pontosabban kétszer három figura, merthogy párban vannak: egyik az olimpiai, a másik pedig a paralimpiai kabala.

A versenyben maradt kétszer három figurát stílszerűen egy japán általános iskolában mutatták meg először, méghozzá gyerekeknek, akik el is voltak ragadtatva a potenciális kabaláktól. Mindhárom kabalapár jelképez valamit, komoly koncepció mentén készültek. Az első pár a hagyományt és az innovációt jelképezi. A második sorozat karakterei közül az első, egy macska-róka hibrid, a jó szerencsét hivatott kifejezni, míg a párja arra a Japánban nagy népszerűségnek örvendő kutyára emlékzeztet, aki a szentélyeket őrzi. A harmadik karakterpár, egy róka és egy mosómedve, az ország két alapszínét emeli ki, a pirosat és a fehéret.

A döntést a japán gyerekek hozzák meg, minden általános iskolai osztály szavazni fog valamelyik karakterpárra december 11. és február 2. között, majd február 28-án kihirdetik a végeredményt, azaz megnevezik, mely figurapár tagjai lesznek a 2020-as tokiói nyári olimpia és paralimpia hivatalos kabalái.

Ha japán általános iskolás lennél, te melyiket választanád?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló