Autósport

A magyar duó nagyon hasít a Dakar-ralin

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.09 | 17:48

Durva lendületben van Szalay Balázs és Bunkoczi László, az Opel Dakar Team csapata.

A második napon tovább előzgették az ellenfeleiket, tizenkét helyet javítottak az első naphoz képest, igy a 30. helyről indulhattak a harmadik szakaszon.

A második napon akadt azért egy-két kalandunk. Mentünk felfelé a dűnén, de egyszer csak elfogyott az erő, úgyhogy lefordítottam a kocsit, nekifutottam újra, és akkor már nem volt gond.

– mesélte a második, 342 km-es szakaszról Szalay Balázs. Mivel a második nap terepe változatosabb volt, a homokdűnék mellett sziklákkal is meg kellett küzdeniük, ezért keményebb gumival vágtak neki. Ez pedig kicsit megbosszulta magát egy magas, lejtős dűnén, persze ezen is átverekedték magukat.

A második szakasz 60 kilométernyi dűnével kezdődött, ezután végigverettek a tengerparton és egy folyómederben, a végén pedig dűnék várták őket.

Az utolsó dűnesorban aztán minket is megevett a fene.

– mondta Bunkoczi arra célozva, hogy az utolsó rész bonyodalmas volt a navigáció szempontjából. A nyomokból látták, hogy az előttük haladók is gondban voltak. Ebből már bebizonyosodott a számukra, hogy eltévedtek kicsit, de végül megláttak egy helikoptert, abból kikövetkeztették a helyes utat.

Összességében mindketten nagyon optimisták, a megmérettetések ellenére szépen törnek előre, Szalay szerint pedig lesz ez még jobb is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.