Autósport

Ilyen belülről a negyvenedik Dakar-rali

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.09 | 17:18

Szalay Balázs nem is emlékszik, mikor volt ilyen durva első napja a Dakaron, pedig már tizennegyedik alkalommal vesz részt a versenyen. Idén is Bunkoczi Lászlóval vágtak neki a távnak, az Opel Dakar Team színeiben.

Negyvenedik alkalommal szervezik meg a Dakar-ralit, ezúttal Dél-Amerikában, ahol már tízszer tartották korábban. Szalayék a 83. helyről indultak január 6-án Peru Fővárosából, Limából. Idén az összes szakasz Peruban lesz, ellentétben az eddigi évekkel, amikor Bolíviában és Chilében is megfordultak a versenyzők. Így a vége is Peruban lesz, a tizedik szakasszal zárul január 17-én.

“Ma kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár ránk az elkövetkező tíz napban, hiszen ezt a pályát csak bemelegítésnek szánták a rendezők, és már ez sem volt könnyű. A közepén volt egy folyómeder, ott lehetett volna gyorsan menni, de addigra már annyi vetélytársunkat utolértük, hogy iszonyú nagy volt a por, szinte nullára le kellett lassítanunk. Ennek dacára nagyon élveztük a napot, s várjuk a folytatást.”

– mesélte Szalay Balázs az első szakaszról, amelynek a végén a 42. helyen végeztek, tehát jó sok vetélytársukat megelőzték.

Ezzel az autóval, egy Opel Grandland X-szel vágtak neki, természetesen fel van turbózva, hogy jobban vegye a dűnéket.

Szalay partnere, Bunkoczi László is megosztotta az élményeit.

“A szakasz legvégén jól jött a tavalyi tapasztalat is, habár most az ellenkező irányból teljesítettük a pályát, mint egy éve, emlékeztem, hogy nagyon nehéz volt megtalálni az egyik GPS-pontot, ugyanis az egy kerítés tövében volt. De kis odafigyeléssel azért meg lehetett találni, s mi meg is találtuk. Nagyon kellett már egy ilyen gond nélküli nap a lelkünknek.”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.