Egyéni

Azt hitted C. Ronaldo szórja a pénzt? Itt a legtöbbet költő sportoló, és mégis dől hozzá a lé!

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.05 | 07:36

Imádja a készpénzt, a sportfogadást, szívesen fényképezkedik százmillió dolláros csekkekkel. Floyd Mayweather a legtöbbet költő sportoló.

Hatalmas pojácának tűnik, de emellett minden idők egyik legjobb bokszolója is (Fotó: Floyd Mayweather / Instagram)

Floyd “Money” Mayweatherről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy hétköznapi karakter lenne. Amellett, hogy egy talicskányi díjat nyert bokszolóként, és hogy eddig 49 meccset küzdött végig veretlenül, üzleti oldalon is sikeres. Legalábbis a Forbes listája szerint a fizetős tévé sztárjai közül Mayweather több éven keresztül volt a legjobban fizetett sportoló.

Ha másról nem, a Manny Pacquiao elleni 2015-ös meccséről illett hallani. Ez sport szempontból ugyan nem volt különösebben érdkes darab, hiába harangozták be az évszázad küzdelmeként, viszont pénzügyi szempontból igen. Három és négyszázmillió dollár közötti bevételt generált az ütközet, ami megelőzte az azévi Superbowlt is. Nem csoda, ha még a beceneve is Money az amúgy testi sértés miatt többször elítélt bokszolónak.

Ahogy Money keresi a pénzt úgy szórja el is. A pletykalapok imádják az olyan sztorikat, hogy heti kétszer jár fodrászhoz, és alkalmanként ezer dollárt hagy ott egy hajnyírásért. (Tovább árnyalja a képet, hogy Mayweather lényegében kopasz.) Vagy hogy kétmilliós órával a csuklóján vezeti a 4,8 milliós Koenigsegg szupersportkocsiját, amiből összesen kettő készült. És persze az olyan sztorik is népszerűek, amelyek szerint külön magángépet vett a testőreinek, mert félt attól, hogy túl sokan lesznek a kabinban, ha mind az ő magángépével mennek.

Mayweather két lábon járó bankjegynyomda

Az egyszerre pénzszóró és hihetetlenül munkamániás milliomos bokszolónak minden iparág örülne. A sportfogadó irodák egy része belőle élt, amikor egymillió dolláros tétekben játszott meg amerikaifoci meccseket. Most meg úgy tűnik, hogy a kriptovalutákon a sor. A bokszoló a Stox.com ICO-jában láta meg a lehetőséget, amit az Instagramon osztott meg követőivel. Abban végül is igaza volt, hogy az ICO, az Ethereum nevű kriptovaluta rendkívül hullámzó tőzsdéje, és a sportfogadás nagyon hasonló műfajba tartoznak.

Pedig még az Ethereum tőzsdézésnél is jobb bevételi forrása is van Mayweathernek. A Connor McGregor elleni, augusztus végén esedékes meccsével kapcsolatban úgy becsüli, hogy a 36 perces mérkőzés 300 millió dollárt fog behozni. Az ringben töltött percenként nyolcmillió.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló