Extrém

Letépte a lábát, cserébe megtarthatja a cápa fogát a szörfös

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.04 | 19:18

Kivételesen engedélyezték egy ausztrálnak, hogy megtarthassa a fogát annak a fehér cápának, ami pár éve kis híján megölte.

Chris Blowes-t szörfözés közben támadta meg egy öt és fél méteres fehér cápa a dél-ausztráliai Fishery Bay vizein, 2015 áprilisában – írja a BBC News.

A  cápa egy ideig “rángatta és játszadozott vele”

majd úgy döntött, hogy letépi az egyik lábát. Blowes-t két barátja húzta partra. “A szívem teljesen leállt, ezért szívmasszázst alkalmaztak, míg végre az élet jeleit mutattam” – idézte fel a férfi, aki tíz napig volt kómában.
Amikor a rendőrök összeszedték a szörfdeszkáját, egy cápafogat találtak benne, amit a helyi törvények szerint átadtak az illetékes hatóságnak.
Dél-Ausztrália tiltja a fehér cápák bármely testrészének birtoklását, értékesítését vagy vásárlását. Aki megszegi a törvényt, akár száz ezer ausztrál dollár (23 millió forint) pénzbírságot vagy két év börtönbüntetést is kaphat.

Blowes több alkalommal is kereste a hatóságot a fog miatt.

Azután tettek vele kivételt, hogy egy helyi politikus tudomást szerzett az ügyéről és közbenjárt az érdekében. Ez az első alkalom, hogy valaki kivételt élvez a törvény alól az államban. “A deszkámba vájta. Soha nem ölnék meg egy cápát a fogáért, de ez elvette a lábam és nem látok okot arra, hogy én miért ne kaphatnám meg a fogát” – jegyezte meg a szörfös. Blowes ma már műlábbal szörföl, otthonában őrzi a cápafogat és rendszeresen magával viszi, amikor motivációs beszédeket tart balesetéről.

“Jó kis szuvenír, megmutatom majd az unokáimnak”

– mondta a férfi.

Kép: Chris Blowes


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.