Extrém

Hetven méter magasban sétált át a Szajna fölött egy kötélen – videó

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.20 | 11:48

Egy artista hetven méter magasan sétált át a Szajna fölött.

Az Eiffel-torony és a Szajna túlpartján álló Chaillot Színház között, kötélen egyensúlyozva sétált át a híres artista, Nathan Paulin most hétvégén.

Hatszáz métert tett meg a hetvenméteres magasságban

kifeszített kötélen a francia kulturális örökség napja alkalmából szombaton Nathan Paulin. A mutatványt a folyó két partján ámuló, több ezres tömeg követte figyelemmel – írja a The Guardian. A 27 éves, francia artista biztonsági hevederrel rögzítve, mezítláb haladt az Eiffel-torony és a Chaillot színház között a folyón át kifeszített kötélen. Út közben tartott néhány szünetet, a kötélen ülve vagy fekve.

“Nem volt könnyű a 600 méteres séta,

a koncentrálás, miközben annyi minden zajlott körülöttem. Nagy volt a feszültség is, de akkor is csodálatos volt” – mesélte, miután befejezte a mutatványt. Paulin számos világrekordot beállított már. Most azért választotta a francia kulturális örökség napját, mert ilyenkor számos épületet és emlékművet is megnézhet a közönség, ami egyébként zárva van.

Az artista valami szépet akart bemutatni és megosztani a nézőkkel,

másfelől új perspektívából akarta ráirányítani a figyelmet a kulturális örökségre. “Az örökséget életre kell kelteni” – mondta Paulin, aki 2017-ben már átsétált egyszer a Szajna fölött kötélen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló