Extrém

Európából Afrikába úszott a magyar hosszútávúszó

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.04 | 10:33

Mányoki Attila a világ hét legnehezebb tengerszorosából ezzel hatot már átúszott.

Fotó: manyokiattila.hu

A csapatától származó információ szerint a sportember csütörtök reggel rajtolt el, hogy Spanyolország és Marokkó között teljesítse a távot, a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt azonban a tervezettnél sokkal tovább kellett várnia a Tarifában kijelölt startra. Így végül egy másik úszó, az amerikai Zach Margolis társaságában kezdte meg az átúszást a 18 fokos vízben – írta a Propeller.hu.

Mányoki Attila általában szeret egyedül és a saját tempójában úszni, de erre most nem volt lehetősége, ami annyiból jelentett nehézséget, hogy a kicsivel lassabb amerikait nem hagyhatta el, és nem tudta a saját utazósebességét megfelelően kihasználni.

A táv utolsó harmadában 16 fokra csökkent a víz hőmérséklete, és a szél is felerősödött, de a két úszót ez nem gátolta meg abban, hogy több mint 15 kilométer és 4 óra 9 percnyi vízben töltött idő után sikeresen elérje a marokkói Punta Cires partját.

A célba éréssel 44 éves, zalaegerszegi magyar sportoló már hatot teljesített sikerrel a világ hét legnehezebb csatorna-átúszása közül az Ocean’s Seven elnevezésű sorozatban. A Gibraltári-szoros után utolsó leküzdendő akadályként az Ír-tengert az Atlanti-óceánnal összekötő Északi-csatorna maradt hátra neki.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló