Kerékpár

Soha nem volt még ilyen: magyar kerékpáros áll nyerőre a Giro d’Italián

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.13 | 18:18

Valter Attila a magyar bringasport eddigi legnagyobb eredményét érte el.

Valter Attila átvette a vezetést a Giro d’Italián a csütörtöki szakasz végén, így most övé az olasz körverseny vezető versenyzőjének járó rózsaszín trikó. A mai, hatodik szakasz előtt Valter összetettben a negyedik helyen állt, a legjobb fiatalnak járó fehér trikóval. A mai, 160 kilométeres hegymenet jelentős részén szakadt az eső.

Valter Attila végig bírta a tempót a legjobbakkal,

végül a szakaszt nyerő svájci Gino Mader mögött fél perccel élt célba. Ezzel most ő vezeti az összetettet, mivel pedig pénteken könnyű szakasz jön, megőrizheti a rózsaszín trikót. Valter Attila csapata, a francia Groupama-FDJ innentől azért dolgozik, hogy minél tovább megőrizhesse a rózsaszín trikót, bár továbbra sincs a Giro esélyesei közt. A 24 éves csömöri bringás már a tavalyi Girón is kifejezetten jól szerepelt, és összesítésben akkor a 27. helyen végzett.

Befutó után ezt mondta Valter:

„Tudtam, hogy erősek a lábaim, jól megyek a hegyre. Nagyon motivált voltam, sírni tudnék a boldogságtól. Próbáltam mindenkit figyelni, láttam, hogy csak picivel vannak előttem, és éreztem, hogy a lábaimban megvan az erő, hogy ezt a távolságot tartsam”. Magyarul pedig ezt üzente a szurkolóknak.

„Köszönöm a lehetőséget, nagyon örülök ennek a trikónak.

Köszönöm, hogy ennyien követtek, elképesztőek vagytok. Remélem, hogy sokat viszontláthattok még a tévében, hajrá magyarok!” – mondta Valter, sok sikert kívánva a Tour de Hongrie indulóinak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló