Kézilabda

Megverték a dánokat a kézis fiúk

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.22 | 18:20

A férfi kézilabda-válogatott végig vezetve, 27-25-re verte az olimpiai bajnokot a franciaországi vb-n. Megvan 2017. első magyar sportszenzációja.

(kép: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES)
(kép: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES)

„A futballt 22-en játsszák, és a végén mindig a németek győznek.” – kicsit az volt az érzésünk, hogy Gary Lineker híres mondásának kezd kialakulni a kézis verziója is, csak úgy, hogy a szoros meccsek végét mindig a magyarok bukják el. De ezúttal nem! A franciaországi férfi kézilabda világbajnokságon a magyar válogatott 27-25-re legyőzte a dánokat, ezzel a torna legjobb 8 csapata közé jutott.

Ráadásul nagyon jó játékkal tette mindezt, végig vezetve, jól védekezve és bátran támadva vertük az olimpiai bajnokot, akik évek óta mindig minden világverseny végső esélyeseinek egyikének számítanak. A magyar csapat csak a negyedik helyen jutott tovább a csoportjából, kiegyenlített meccseken maradt alul az Európa-bajnok németek és a mindig erős horvátokkal szemben, aztán viszont két kötelező győzelem után kikaptunk a fehéroroszoktól.

És úgy tűnik, így jártunk jól!

Ők ugyanis azóta már ki is estek a svédekkel szemben, mi viszont így a dánok legyőzésével elkerülhetjük a franciákat (akik aztán tényleg minden világverseny legnagyobb mumusai), és a norvégokkal játszhatunk a négybe jutásért. Ilyen játékkal pedig lehet is esélyünk.

A magyar csapatban kapujában Mikler Roland játszott hatalmasat, ő a meccs legjobb játékosai is lett, támadásban pedig Lékai Mátéval és Balogh Zsolttal nem tudtak mit kezdeni a dán védők. Már négy góllal is vezettünk, de aztán az északiak szorossá tették a végét. Győzni azonban most nem győzhettek.

A legjobb 8 között kedden 17:00-kor találkozunk a fiatal, de nagyon erős norvégokkal. Hajrá!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló