Kézilabda

Elhunyt Joósz Attila, a férfi kézilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2021.03.29 | 17:48

Két nappal 79. születésnapja előtt, hétfőn elhunyt Joósz Attila kézilabda mesteredző, a magyar férfiválogatott egykori szövetségi kapitánya, a Veszprém legendás mestere.

A győri születésű szakvezető az egyetlen a veszprémi kézilabdázás történetében, aki egy szezonban bajnokságot, Magyar Kupát és európai kupát tudott nyerni a csapattal – olvasható a Telekom Veszprém közösségi oldalán.

Edzői pályafutása 1965-ben a Rába ETO Sportiskolában kezdődött. Szülővárosa férficsapatát két időszakban, összesen kilenc idényen keresztül irányította, mérlege két Magyar Népköztársasági Kupa-győzelem, egy IHF Kupa-győzelem és egy bajnoki ezüstérem volt. Ezt követően több osztrák férficsapatnál tevékenykedett, majd következett a veszprémi sikerkorszak négy bajnoki címmel, három MNK-elsőséggel és egy KEK-győzelemmel.

Joósz Attila 1991-ben és 1992-ben a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya volt, ő irányította a nemzeti együttest a barcelonai olimpián, amelyen a hetedik helyet szerezte meg. Az edzői hivatásnak 1995-ben agyvérzése miatt kellett búcsút mondani. A Kemény Ferenc-díjat 1986-ban, a mesteredző címet 1987-ben kapta meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló