Kosárlabda

50 éves rekord dőlhet meg az NBA-ben

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.05 | 11:30

Russell Westbrook emberfeletti teljesítményt nyújt ebben a szezonban. 41 tripla-duplát eddig csak egyetlen ember csinált a liga történetében.

(kép: DON EMMERT / AFP PHOTO)
(kép: DON EMMERT / AFP PHOTO)

Az Oklahoma City Thunder irányítója nagyon-nagyot megy ebben az idényben, nem túlzás azt mondani, hogy jelenleg ő a világ legjobb formában lévő kosárlabdázója. Ráadásul a játék minden területén jól megy neki, ezt jelzi, hogy sorra szerzi a tripla-duplákat. Ez az jelenti, amikor egy meccs alatt két számjegyű eredményre volt képes mind a pontok, mind a lepattanók és a passzok tekintetében. A most aktív játékosok közül magasan neki van a legtöbb tripla-duplája a szezonban, a hónap legelején szerezte meg a 40.-et.

Westbrook Posts 40th Triple-Double, 1 Away from Big O’s Record | April 2, 2017

Russell Westbrook (40 points, 13 rebounds, 10 assists) tallied his 40th triple-double of the season. With his next triple-double, Westbrook will tie Oscar Robertson for the most all-time in a single season!

De nem állt meg, mert azóta már 41-nél tart, amivel beállított egy nagyon régi rekordot: a legendás Oscar Robertson az 1961/62-es szezonban szerzett ennyit, azóta senki. Idén Westbrook ezt simán megdönti. Ráadásul rengeteget változott azóta a kosárlabda, a mezőny jóval kiegyenlítettebb, mint akkor, úgyhogy ez a teljesítmény már tényleg szinte földöntúli:

Russell Westbrook 41st Triple-Double Highlights | Ties Big O for Most In A Season | April 4, 2017

Russell Westbrook grabs a 41st triple-double tying Oscar Robertson’s 61-62 record for most triple-doubles in a season


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló