Labdarúgás

A WHO vezetője szerint nagy baj lehet a budapesti teltházas sportendezvényekből

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.03 | 11:48

Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója a HVG-nek adott interjújában beszélt arról, hogy a sportrendezvények szuperfertőző eseményekké válhatnak, amiből nagy baj lehet.

“A biztató jelek ellenére, az új fertőzöttek számának csökkenése mellett Magyarországon még mindig várjuk a fertőzési ráta visszaszorulását és a kórházi ápoltak, valamint a halálozások számának csökkenését.Bármilyen közegészségügyi vagy társadalmi lazításba epidemiológiai és egészségügyi szempontok alapján lehet belekezdeni, nem pedig a lakosságnak beadott oltások száma alapján.” – fejtette ki az interjúban a szakember.

Ahogy azt már többször is láttuk a járvány alatt, a tömeges összejövetelek szuperfertőző eseményekké válhatnak. Amíg jelen van a közösségi terjedés, a nagy tömegesemények jelentős kockázatot jelenthetnek.

– tette hozzá, amikor a nagy látogatottságú budapesti sporteseményekre terelődött a szó. Hans Kluge-vel április végén Orbán Viktor is tárgyalt, de állítása szerint a sportrendezvényekről nem kérdezte.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.