Labdarúgás

Mi már tudjuk, ki nyeri a vb-t, hála ennek a robotnak

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.19 | 13:15

Egy mesterséges intelligencia lefuttatott százezer szimulációt a futball-világbajnokság meccseiről, megvan, hogy szerinte ki fog győzni.

Brazil bukta? (kép: Joe Klamar/AFP)

A bukmékerek Brazíliát favorizálják, a Talk Sport szerint, viszont a mesterséges intelligencia másképp vélekedik a győztesről. Három egyetemről gyűltek össze a kutatók, akik összerakták az algoritmust, egészen pontosan a Universitat Dortmund, Ghent University és a Technical University of Munich tudósai dugták össze a fejüket.

A kutatásukból az derül ki, hogy a spanyoloknak van a legnagyobb esélye megnyerni a világbajnokságot, őket követik a németek, majd a brazilok. A teljes listát itt találod, a 21. oldalon.

Azért valószínű a spanyol győzelem, mert a németek nem biztos, hogy bejutnak a negyeddöntőbe, legalábbis a kutatás szerint. Viszont ha bejutnak, valószínűleg a németek nyernek.

A kutatás pár nappal azelőtt készült, hogy elindult volna a vb, tehát a friss eredményekkel nem tudtak számolni.

Hogyan jutottak erre az eredményre?

Természetesen számításba vették a csapatok összetételét. Itt azt nézték meg, hogy melyik nemzetnél van a legtöbb Bajnokok Ligás játékos, megnézték a nemzetek és játékosok eddigi eredményeit. Ezek fontosak, viszont a százezer szimulációból kiderült, hogy az edző személye nem is számít annyira.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló