Labdarúgás

Ezt mondta az olasz edző, Mancini a megnyert Európa Bajnokság után

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.12 | 09:18

Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint az olasz nép megérdemli a sikert ez után a nehéz időszak után.

“Nagyon boldog vagyok, a csapat jól játszott. A gyorsan bekapott gól megváltoztatta a helyzetet, de amikor elkezdtünk futballozni, egyben elkezdtük kontrollálni is a mérkőzést” – értékelte az 1-1 után tizenegyesekkel megnyert futball Európa-bajnoki döntőt az olasz szakvezető.

Mancini kicsit csalódott volt,

hogy büntetőpárbajig jutott az ütközet a londoni Wembley Stadionban, szerinte hamarabb is lezárhatták volna a mérkőzést. Ugyanakkor hozzátette: nagyon elégedettek azzal, hogy

minden olasznak örömet okoztak a helyszínen és Olaszországban.

“Egy egész hónapnyi sikert és örömöt nyújtottunk számukra” – mondta, kiemelve, hogy az olasz nép megérdemelte ezt az elmúlt időszak nehézségei után, utalva ezzel a koronavírus-járványra. Az 56 éves szakvezető sírva ünnepelte a pályán az olasz diadalt, az érzéseire vonatkozó kérdésre pedig utóbb úgy reagált, hogy “valami hihetetlent hajtottak végre”, és nagy öröm volt számára látni a játékosokat a pályán, a szurkolókat pedig a lelátón ünnepelni,

látni annak az eredményét, amiért az elmúlt három évben dolgoztak.

Az olasz csapat a legutóbbi nagy tornára, az oroszországi világbajnokágra nem jutott ki. Mancini 2018 májusában vette át a válogatott irányítását, és egységes együttest formált, amely 34 mérkőzés óta veretlen. A tréner dicsérte játékosai teljesítményét, de ennél is fontosabbnak tartotta, hogy sikerült komoly egységet kialakítani a csapaton belül. “Ezek valóban remek srácok, tisztelik egymást” – hangsúlyozta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló