Labdarúgás

Messi távozik de most jön a lényeg – mutatjuk

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.06 | 16:18

Csütörtök este a Barcelona hivatalos közleményben tudatta, hogy a hatszoros aranylabdás argentin nem hosszabbítja meg a szerződését.

A katalánok a hivatalos oldalukon jelentették be, hogy Lionel Messi nem ír alá új szerződést a csapattal és mivel az azt megelőző kontraktus lejárt, ingyen távozik a klubtól. Kihangsúlozva, hogy mindez annak ellenére történik meg, hogy a klub és a játékos között megszületett az egyezség.

Fotó: AFP

Annak ellenére, hogy a klub és a játékos megegyezett, és egyértelmű szándéka volt, hogy ma aláírja az új szerződést, a pénzügyi és strukturális akadályok, a spanyol LaLiga játékos-regisztrációra vonatkozó új szabályozása miatt nem valósulhat meg. A kialakult helyzet következtében Messi nem marad az FC Barcelonánál. Mindkét fél mélységesen sajnálja, hogy a játékos és a klub kívánsága végül nem teljesül. Az FC Barcelona teljes szívéből fejezi ki köszönetét a játékosnak a klub felvirágoztatásához való hozzájárulásáért, és minden jót kíván neki a jövőre nézve mind a magán-, mind a szakmai életében

– írta a Barcelona a hivatalos közleményében.

Messiért korábban az európai topklubok közül Manchester City és a Paris Saint-Germain is élénken érdeklődött, de előbbi éppen az elmúlt órákban jelentette be, hogy angol rekordot jeelntő 100 millió fontért szerződtette az Aston Villa támadóját Jack Grealisht, és továbbra is nagy erőkkel csábítja a Tottenham háromszoros PL-gólkirályát, Harry Kane-t, akiért szintén hasonló összeget kéne kipengetniük a manchesterieknek.

Ezek tudatában aligha elképzelhető, hogy Lionel Messit is képes megszerezni az angol bajnok. Nem úgy a Paris Saint-Germain, amely a nyáron ingyen szákolta be Sergio Ramost, Gianlugi Donnarumát és Georginio Wijnaldumot is, miközben 60 millió eurót fizetett az Internazionalénak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.