Labdarúgás

A Sevilla 2500 jegyet visszamondott a budapesti mérkőzésre

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.18 | 18:18

A Sevilla labdarúgóklub 2500 belépőjegyet visszamondott a jövő csütörtökön Budapesten sorra kerülő, Bayern München elleni európai Szuperkupa-mérkőzésre.

A Canal Sur rádió- és televíziótársaság beszámolója szerint csupán ötszáz spanyol szurkoló lesz a Puskás Aréna lelátóin, a maradék 2500 jegy a magas utazási költségek, a koronavírus-helyzet, illetve a szigorú magyarországi egészségügyi ellenőrzések miatt nem talált gazdára.

Fotó: MATTHEW CHILDS / POOL / AFP

A cikk szerint a németek sokkal kényelmesebb helyzetben vannak, mivel városuk mindössze 650 kilométerre található Budapesttől, és vonattal is könnyen megközelíthető, nem is csoda, hogy a Bayern München drukkerei körében mind a 3000 belépő elkelt már. Szintén fontos tényező, hogy a bajor klub kifizeti a Magyarországra utazó szurkolóinak koronavírustesztjét.

Az európai Szuperkupa-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-címvédő Sevilla FC csapatai között. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az európai szövetség (UEFA) versenyrendszerébe, amelyre beengednek nézőket. A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.
Tech
Beújít a Spotify! Jönnek a videók!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 18.