Tech

Bill Gates szigorúan szabályozza, hogy a gyerekei mennyit használhatják a technikai kütyüiket

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.15 | 11:13

Hiába ő a világ egyik legnagyobb hatású tech guruja, véresen komolyan veszi a túltolt technológia eszközöknek tulajdonított veszélyeket.

(kép: AFP PHOTO / POOL / Ian LANGSDON)

A Microsoft atyja, a világ egyik leggazdagabb embere, Bill Gates több interjúban is beszélt már arról, hogy saját gyermekeit próbálja kordában tartani, ha számítógépekről és okostelefonokról van szó. Hiába a hiszti, 14 éves kor alatt egyik csemetéjének sem lehetett saját telefonja, a családi házban pedig az asztalnál tabu a telefon, és azt sem hagyja, hogy elalvás előtt a gyerekei valamilyen nyomkodják az ágyban.

Talán meglepő, de egy másik nagy hatású tech guru, Steve Jobs is hasonlóképpen gondolkozott erről, ő nem is engedte, hogy a gyerekei otthon iPadet használjanak, és ezt nem is titkolta az Apple termékének megjelenése kapcsán adott egyik interjúban.

Márpedig ha két ekkora koponya komolyan vette a technológiai eszközök használatának fiatalokra leselkedő veszélyeit, akkor mindenki másnak is érdemes. Gates-nek három gyermeke van, a 21 éves Jennifer Katharine, a 18 éves Rory John és a 15 éves Phoebe Adele, apjuk pedig különösen odafigyel arra, hogy ne váljanak a technológia függőivé, és hogy tisztában legyen az online biztonságuk fontosságával.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló