Tech

Így néz ki a limitált Alpina óra, melyet felküldtek az űrbe

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.17 | 08:18

Az Alpina okosan ünnepelte meg a Holdraszállás fél évszázados jubileumát.

Minden gyártó megünnepelte a jubileumi dátumot, azonban a svájci gyár elég merészet lépett, egész egyszerűen egy léggömbön helyezték el limitált órájukat. A ballon egészen pontosan 33.793 méter magasra jutott és három óráig repült át a troposzféra és a sztratoszféra különböző rétegein keresztül, ezt végig filmezték.

A különleges alkalomra az Alpina különkiadást készített 299 darabos limitációval, ahol az alapot az AlpinerX outdoor nevű okos funkciókkal is ellátott óra adta. Azonban a sima modellhez képest, más lett a hátlapja, illetve a kinézete is, az űr színeit felelevenítő sötét színvilág és a mutatókon világító festék is különlegessé teszi azt.

Analóg-digitális kijelzős, mobiltelefonnal összeköthető okosóráról van szó, számtalan olyan funkció van benne, ami a hagyományos okosórákban nincs például UV szint jelzés, magasságmérés, iránytű, hőmérséklet, részidő mérés, barométer, a többi aktivitásmérő funkción felül.
A tokját strapabírásra tervezték, üvegszálas anyagból és acélból készül remek kidolgozási minőséggel, természetesen zafírüveggel a számlap felett, 45 mm átmérőjű, 100 méterig vízálló. Pont ideális.

Az miután visszatért a Földre saját múzeumában állították ki Plan-les-Ouates-ben. Azonban már egy darab sincs a 299 darabos limitációból, hiszen ára megegyezett a nem limitált modellekével, de ha valaki nagyon be szeretné zsebelni, szerintem hamarosan fel fog tűnni a nagyobb órákkal is kereskedő oldalakon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.