Tech

Elon Musk nem adja fel: egy gigantikus, városok alatti alagút megépítését tervezi

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.24 | 12:16

A tervek szerint Los Angeles környékét építenék ki alagúttal, így a város agglomerációja a jelenlegi 35-40 perc helyett öt perc alatt lenne elérhető.

Azt eddig is tudtuk, hogy Elon Musknak gigantikus elképzelései vannak az űrtechnikáról, az autógyártásról, de most már a közlekedésben is mer nagyot álmodni. A Tesla, a SpaceX és a PayPal alapítója szerint a jövőben az alagutak megreformálják majd a jövő közlekedését. Jehn Balajadia, a Boring Company operációs koordinátora most hétfőn részletesen is ismertette Elon Musk nagyratörő és futurisztikus terveit (jó, persze, melyik Elon Musk-ötlet nem futurisztikus).

Elon Musk tervei szerint a jövőben a járművek nem a felszínen, hanem a föld alatt közlekednek majd. Mindehhez komplex alagúthálózatokat szeretnének majd építeni a Boring Company segítségével. A biztonság miatt nem kell majd vezetni az autókat ezekben a járatokban, hanem egy óriási elektronikus futószalagon szállítanák a járműveket. Ezek sebessége elérheti az óránkénti 200 kilométert is.

Musk már az első tervezett útvonalat is megnevezte: a Boring Company első útja Los Angelesből vezetne Culver City-be. A tervek szerint ezután Los Angeles környékét építenék ki alagúttal, így a város agglomerációja a jelenlegi 35-40 perc helyett öt perc alatt lenne elérhető.

A vállalat szerint a terv megkönnyítené a közúti torlódást és lehetővé tenné az emberek számára, hogy könnyebben mozogjanak a városban. A projektet ismertető Balajadia azt is hangsúlyozta, hogy a vállalat nem keresi a közfinanszírozást, és hogy az utasok költségei hasonlóak lennének, vagy kisebbek, mint a régión belüli tömegközlekedési eszközök ára. Mindenesetre a fúrófej már megvan.

Az alagút megvalósítására azért még várni kell: a cég tavaly júliusban azt ígérte, hogy 2017 végén már megkezdődnek a munkálatok, de egyelőre még nem kezdték meg a fúrásokat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló