Tech

A Facebook és a Google egykori munkatársai összefogtak egymással a Facebook és a Google ellen

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.05 | 18:13

Valójában a közösségi média agymosó és az okostelefonok elbutító hatása ellen fogtak össze, ami nem is annyira furcsa, elvégre mégiscsak ők tudják a legpontosabban, hogy mi az, aminek a világra szabadításában annak idején részt vettek.

Forrás: Pixabay

Példátlan összefogás született: Szilikon-völgyi technológusok, a Facebook és a Google korábbi alkalmazottai szövetkeztek azért, hogy elejét vegyék annak, hogy a közösségi média és az okostelefonok káros hatásai továbbterjedjenek. Ezek a szakértők Center for Humane Technology néven szervezték meg magukat, és rengeteg tervük van, többek között egy médiafigyelő cég felállítása, egy állami iskolákra tervezett, felvilágosító reklámkampány (aminek The Truth About The Tech, vagyis az igazság a technológiáról lesz a neve) és a közösségi médiától meg az okostelefonoktól való függőség elleni lobbitevékenység folytatása.

Benne vagyunk a közepében. Mi pontosan tudjuk, mit mérlegelnek ezek a cégek, mit mondanak és hogyan működnek,

mondta Tristan Harris, a Google egykori alkalmazottja, aki tökéletesen tisztában van azzal, milyen káros hatással is van a technológia , egy sor pozitívum mellett természetesen, az emberi elmére, különösképpen a fiatalokéra.

A Center for Humane Technology égisze alatt összefogott szakértők együttműködése példátlan, mert azok a fejlesztő elmék fogtak össze, akik korábban a Facebook, a Google vagy az Apple alkalmazásában álltak, és aktívan részt vettek mindannak a megteremtésében, ami ellen most közösen dolgozni kezdtek. A csoport létszáma az eddigiek alapján biztosan nőni fog, elsődleges céljuk pedig a tech-nagyvállalatok hatalmának és befolyásának a korlátozása. Tevékenységük már most érezteti a hatását. Az Apple vezérigazgatója, Timothy D. Cook egy közelmúltbeli interjúban például elárulta, hogy nem engedi fel az unokaöccsét a közösségi médiába, Sean Parker Facebook-befektető pedig nem éppen pozitívan nyilatkozott meg arról, hogy milyen káros hatással is van  a modern technológia a gyermekek agyára.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.