Tech

Magyar cég lett Európa legígéretesebb technológiai vállalkozása

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.05 | 14:18

Az új technológia a daganatos betegek gyógyítását segíti majd.

Az európai digitális technológia vállalkozásokat képviselő szakmai szervezet, a DIGITALEUROPE, idén negyedik éve rendezi meg a digitális technológiai cégek európai versenyét. A Future Unicorn Award kitüntetéssel azokat a vállalkozásokat díjazzák, amelyekből várhatóan Európa legnagyobb változást hozó, legértékesebb technológiai óriásai, unikornisai válnak, melyek értéke meghaladja az egymilliárd dollárt.

Idén tizenhét európai ország, 21 különböző szektorból (energia, pénzügy, oktatás, egészségügy, biztonság…) érkezett vállalkozása versenyzett a Jövő Unikornisa Díjért. A magyar Oncompass Medicine szoros versenyben győzött a másik két döntőbe jutott cég – a svéd Exeger (hétköznapi termékekbe épített napelem) és a norvég Ocean Sun (úszó naperőművek) – felett.

Az Oncompass Medicine egy olyan orvosi technológiával nyerte meg a Jövő Unikornisa Díjat, melyet a daganatos betegek célzott terápiájának kiválasztására fejlesztett. A Real-Time Oncology Treatment Calculator a világon egyedülálló módon, 20 ezred másodperc alatt képes rangsorolni – 405 ráktípusban, 52 ezer mutáció esetén, 26.838 orvos-biológiai szabály alapján, 1417 gyógyszerhatóanyag közül – a személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket, a rendelkezésre álló tudományos bizonyítékok alapján. Ma, amikor a világon percenként húsz ember hal meg daganatos betegségben és minden kilencedik másodpercben új rákos megbetegedést diagnosztizálnak az EU-ban, az OCM fejlesztése nagyon fontos lépés lehet a daganatos betegek sikeresebb gyógyításának érdekében.

Fotó forrás: Oncompass Medicine


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló