Tech

Nem tetszik: Dislike-szerű gomb érkezik a Facebookra

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.09 | 08:43

A Facebook nekiállt tesztelni egy "downvote", azaz leszavazó gombot. A redditről ismerős lehet a dolog. Ezzel a gombbal leszavazhatjuk majd azokat a kommenteket, amik nem szimpatikusak számunkra. A tesztben olyan amerikaiak vesznek részt, akiknek angol nyelvű Android telefonjuk van, de nekik is csak az 5 százalékuk kapta meg a gombot.

A teszt csak az oldalakat érinti, tehát a személyes posztoknál nincs érvényben, úgy ahogy egy csoportban lévő posztoknál sincs. Az emberek azt se látják, mennyi leszavazás érkezik egy-egy posztra, és egy komment sem kerül lejjebb a leszavazás miatt.

Szóval a Facebook egyelőre szép csendben gyűjtögeti az adatokat.

Ez nem teljesen dislike gomb, de ez áll a legközelebb hozzá

Mar Zuckerberg korábban kijelentette, hogy nem egy fórumot szeretnének létrehozni, ahol az emberek fel-le szavazhatják mások posztjait. Ehelyett beépítették a reakciógombokat, amik egyébként jól működnek. Szomorú posztokkal is találkoztunk az oldalon, amikre ízléstelen lett volna lájkot nyomni, így nem volt lehetőségünk reagálni. A reakciógombok ezt a problémát megoldották.

A Facebook szerint ha leszavazzuk a kellemetlen posztokat és kommenteket, jobban fogjuk magunkat érezni az oldalon. Amire szükség is van, ugyanis az oldal nem épp a legjobb időszakát éli, mert sokan elhagyják az oldalt a sok idegesítő poszt miatt.

Nyitókép: Pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.