Tech

Nem láttuk jönni, itt a robotkutya által húzott riksa

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.02.18 | 15:48

A robotikában élen járó Boston Dynamics fejlesztései lassan kilépnek a kísérleti fázisból, és az egész világra a frászt hozzák. Rám mindenképpen.

A robotikában élen járó Boston Dynamics fejlesztései lassan kilépnek a kísérleti fázisból, és az egész világra a frászt hozzák. A lenyűgöző és egyszerre ijesztő állat, illetve emberszerű gépeikből üzletet szeretnének építeni. A kísérleti telephelyükön szabadon járnak fel-alá a robotok és van bennük valami nagyon nyugtalanító.

Így első hivatalosan is piacra dobott termékük, a négylábú, Spot már ott van a kiválasztottaknál, akik kedvükre tesztelhetik, 14 kilónyi súllyal terhelhető, -20 foktól 45 fokig üzemel, és fel tud kelni, ha fellökik, nem okoz neki nehézséget a lépcsőzés, el tudja kerülni az akadályokat, 4,8 km/óra sebességgel tud mozogni, és másfél órát megy egy töltéssel és baromi ijesztő továbbra is.

Nincs fejük, nincs arcuk, és konkrétan bármin átgázolnak. Hogy kicsit kevésbé gondoljuk parának ezt az egészet, kapott egy ilyen sárga négylábút Adam Savage is, aki a Mythbusters magyarul Mítoszirtók tévésorozat főszereplője volt, és aki ismeri a műsort az tudja, ők hozták közel a fizikát, és a tudományos témákat az átlagemberekhez.

Adam fogta a robotkutyát és mondhatni megszelídítette és szerelt rá egy konzolt, majd befogta egy riksa elé. Pontosabban nem holmi sima riksa elé, hanem egy viktoriánus ihletésű elé, majd kalapot húzott és mint a steampunk koronázatlan királya húzatta vele magát. Ettől még továbbra is kiver tőle a víz, de azért jóval barátságosabbnak tűnik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.