Tech

Csak egy bolond próbálná megfékezni a Boston Dynamics robotkutyáját

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.21 | 15:54

Körülbelül egy hete láttuk, ahogy a Boston Dynamics robotkutyája, a StotMini sikeresen kinyitja ugyanezt a kék ajtót, sőt még egy másik SpotMinit is átenged maga előtt. A tervezői most azt tesztelték, mi történik, ha akadályozzák a gépbestiát. Vajon rátámad az akadályozó emberre a mesterséges intelligencia?

Először egy hokiütővel esnek neki a kutyának, de ez sem akadályozza meg az ajtónyitásban. Ezután jön a póráz, ami már előre rá van erősítve a SpotMinire, ezzel már sikerül megfékezni a robotot. A nagy harcban még a robot hátsó része is leesik. Miután elengedik, úgy távozik az ajtón keresztül, mint ahogy alapból is tervben volt.

Amit a SpotMini akar, azt meg is kapja.

A mesterséges intelligenciának pont az a lényege, hogy a gép önállóan tud döntéseket hozni. Vajon mi történne, hogy ha az ajtónyitásért való küzdelem helyett inkább a zavaró tényezőt, tehát az embert próbálná megszüntetni? Erre persze csak akkor kerülhet sor, amikor teljesen szabad utat engednek a robotkutya önállóságának.

Ha érdekel, hogy néz ki egy békés ajtónyitás a Boston Dynamics-nél, nekünk leesett tőle az állunk, korábban itt írtunk róla.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló