Tech

Xiaomi Mi Airdots Pro, ennyiért szinte ajándék

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.02 | 14:48

Nem volt csalódás a kínai gyártó átgondolt, kényelmes, és persze remekül árazott fülhallgatója.

Pár hete a Xiaomi egy elég nagy pakkot adott nekünk kölcsön tesztelésre, ebből már készül a telefonról a videó, ami tényleg korrekt lett, és még én is több évnyi Apple használat után is simán bevállalnám, továbbmegyek lehet be is fogom. Azonban a gyártó mindig híres volt az árképzéséről, ami nagyban segített neki abban, hogy oda jussanak el, ahol most tartanak.
Teljesen vezeték nélküli (TWS) fülhallgatókat rengeteg gyártótó gyárt, különböző áron és nekem is volt már pár belőle, azonban ezt nyugodt szívvel tudnám bárkinek ajánlani. Az első AirPods bemutatása óra mindenki ilyet gyárt, és mindenki késztetést érez arra, hogy az amerikai gyártó termékénél jobban rakjon le az asztalra. Úgy néz ki, a Xiaominak sikerült jobbat gyártania, olcsóbban.

Mi True Wireless Earphones

A csomagolása egyszerű, viszont a kialakítása nagyon igényesnek hat. A két fülhallgató külön-külön helyezkedik el, mellette a töltőbölcső kapott helyet, és valahogy megint az Apple jut eszembe arról az igényességről amivel itt találkoztam. Élmény volt kicsomagolni. Továbbá találunk még egy rövid USB Type-C kábelt, hiszen haladunk a korral, itt már ez a sztenderd. Némi dokumentáció és három különböző méretű kicsi gumiharang amiből mindenki megtalálja azt, ami tökéletesen illeszkedik a fülébe. Elegánsan, és jól érezhetően záródik a töltőtok, természetesen mágnesesen, ez sokkal tartósabb hatást kelt, mint a műanyagpöcökkel záródó megoldások, amikkel még magasabb árszinteken is találkozhatunk. Indukciós töltés nincs benne, de bőven elég az a pár perc amit a reggeli kávézással töltünk arra, hogy egész napra elegendő szuflával töltsük fel, akit ez érdekel 1,1A-t vesz fel 5V-on.

A párosítás nagyon egyszerű, meg kell nyomni három másodpercig a bölcső oldalán a gombot, és a telefonnal/számítógéppel/bármivel párosítani és kész. Nem kell külön-külön párosítani és semmi. A két fülhallgatón amúgy található LED, mely a töltést mutatja a tokban, illetve a töltöttséget is tudja négy fokozatban jelezni. Felületük érintés-érzékeny, meg tudjuk állítani és indítani a számot, a Google hangasszisztens-t illetve Sirit is elő tudjuk csalogatni, illetve hosszan tartó nyomással az aktív zajszűrést kapcsolhatjuk be. Sajnos, számot lapozni, vagy hangerőt állítani nem tudunk, ez talán az eszköz legnagyobb negatívuma, együtt lehet ezzel élni, csak azért fontosabb lett volna számomra mint a hangasszisztens. A sülhallgatón találunk egy pici infra érzékelőt, ez ha kivesszük a fülünkből, megállítja a zenét, azonban ha visszarakjuk nem indítja el. Külön-külön mono headsetnek is lehet használni, de erre nem sok esélyt látok, legalábbis a magam részéről.

Nagyjából a 10 méter körüli hatótávval kell számolnunk, tehát az iroda egyik felébe hagyott telefonnal a másik végében tökéletesen szólal meg, azonban otthon a két szoba távolsággal a falak miatt nem nagyon akart megbarátkozni. Az elején féltem attól, hogy kényelmetlen lesz sokáig a fülemben viselni, azonban a megfelelő gumiharang felrakása után sem kiesni nem akar a fülemből, sem kényelmetlennek nem érzem.

Na de a legfontosabb, hogy szól. Jól, ezzel lehetne a leginkább röviden jellemezni. Ezektől a készülékektől nem kell teljesen komplex hangzást várni, nem ezen kell otthon a csendes magányban Klaus Nomi-t hallgatni, arra komoly hangrendszerek vagy minimum egy felső-középkategóriás fejhallgató dukál. Arra, hogy Spotify-on keresztül vezetékmentesen hallgassunk zenét miközben közlekedünk, dolgozunk, vagy vezetünk maximálisan és minden igényt kielégítően megfelel. Bár, ez leginkább zenefüggő, a ma divatos basszus orientált zenékhez sokkal inkább passzol, és a mély hangok mellett megvannak az alsó tartományok is.  Komolyzenénél, klasszikus rocknál kicsit fókuszált, és nem hallatszanak tökéletesen a finoman végigvezetett hajlítások.

Üzemidőt tekintve 3-4 órás használatot adnak meg, de a 3. óra után már kicsit kényelmetlen ezért akkor bőven tudunk kicsit pihenni és a töltőben újratölteni a párost. A töltőtok teljesen feltöltve kb 3 alkalommal tudja feltölteni a vezeték-nélküli párost, így egész nap kitartanak. Nálam átlagosan 2-3 naponta kell tölteni, de ha még nem is merültek le, nem árt feltölteni. A beszélgetési minőség normális körülmények között teljesen jó, azonban nem szereti a szelet, egyáltalán nem. A tavaszi szeles időben többen panaszkodtak arra, hogy nagyon rosszul hallanak, de ha hangosabban telefonálunk mint amit megszoktunk, akkor erre se lesz panasz.

Árát tekintve 20.000 Ft körüli összegért szerezhető be, de azt gondolom, ennyiért ez a tudás, a gyors kapcsolódás, az aktív zajszűrés, a kialakítás és üzemidő na meg persze a kényelem mindenképpen rendben van. Sőt, kifejezetten ajánlom. Nyilván van olcsóbb alternatíva, Kínából rendelve, vagy más márka háza táján. De ez boltból ennyi, garanciával, és a Xiaomi-ra jellemző minőségi kivitelezéssel.

Ítélet: 10/9

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.