Tech

Letarolja az Apple a piacot – mutatjuk a legújabb modelleket

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.09 | 11:48

Tegnap volt az Apple tavaszi eseménye, mely a szivárogtatások ellenére is izgalmasra sikeredett.

Bemutatásra került a harmadik generációs iPhone SE, az M1 chippel szerelt iPad Air, az új és brutális M1 Ultra és a vele szerelt Mac Studio, valamint a Studio Display is.

Asztali megoldások

A bemutató végén az Apple hardverfejlesztésért felelős alelnöke, John Ternus elhintette, hogy már csak egy Mac van hátra, mely nem kapott az Apple saját chipjeiből, ez pedig nem más, mint a Mac Pro. Az új Mac és a minden bizonnyal vele debütáló új M-szériás chip természetesen már készülőben van, azt azonban, hogy mikor láthatjuk egyelőre még nem tudni.

A belépőszintű Mac Studio 1999 euróról indul, ezért az árért egy M1 Max chipet, 32 gigabájt egyesített memóriát és 512 gigabájt SSD tárhelyet kapunk. A legújabb Mac természetesen az M1 Max és Ultra elejével érkezik, az alumínium design egy vastagabb Mac minire emlékeztethet, portok tekintetében azonban szerencsére sokkal nagyobb a választék. Négy Thunderbolt 4 port, 10Gb-os ethernet port, két USB-A port, HDMI, Pro audio csatlakozó, valamint Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.

Ehhez jött még az Apple legújabb, 27 hüvelykes, 5K-s kijelzője, mely szintén alumínium borítást kapott, ezüst, valamint asztroszürke színekben lesz elérhető. A Studio Display 600 nites fehérfényerőt és nem kevesebb mint egymilliárd színt képes megjeleníteni, támogatja a P3-szabványt, a True Tone technológiát, a beépített hat darab hangszórónak köszönhetően pedig a térbeli hangzást is.

Új iPad Air

Jött egy új iPad Air is, mely megörökölte elődje külsejét, maradt az alumínium design, ezúttal asztroszürke, csillagfény, rózsaszín, lila és kék színekben érhető majd el. A kijelző maradt a már megszokott 10,9 hüvelykes, 1640 x 2360 pixeles, True Tone technológiával ellátott Liquid Retina kijelző, de félig egy Pro táblagép lett, megkapta ugyanis az iPad Próban is bizonyított M1-es chipet.

Az ötödik generációs iPad Air március 18-án kerül a boltok polcaira, változatlan, 599 eurós áron, mely idehaza körülbelül 240-250 ezer forint körül állhat meg az alap,

iPhone SE 2022

Nagyon vártuk már, de az idei iPhone SE csak egy kisebb frissítés lett, a design egy az egyben maradt a korábbi, de ezt már a lassan 8 év alatt megszoktuk. Semmi más nem változott mint a chip, a kamera és a hálózati modem.

Az iPhone 13-család belsejében is fellelhető A15-ös SoC ketyeg, és az új 12 megapixeles kamera már megkapta a DeepFusion technológiát, és végre már az Apple legolcsóbb telefonja is 5G képes. Taps, függöny!

Bár az új iPhone SE ára egy kicsit megemelkedett, a korábbi 399 euró helyett ezúttal már 429 eurót kell érte kicsapni az asztalra. Nálunk 194 ezer forint a 64 GB-os modell esetében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló