Tech

Kiderült: erre használják a magyarok a banki appokat

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.11 | 17:18

Felmérte a Mastercard a magyar ügyfelek bank és szolgáltatáshasználati szokásait, és ebből messzemenő következtetéseket lehet levonni.

A magyar banki ügyfelek többsége használ banki appokat. A koronavírus-járvány jelentősen felgyorsította a banki digitalizációt, olyan ügyfelek is átálltak a digitális csatornák használatára, akik eddig nem siettek ezzel.

A legnépszerűbb banki appos szolgáltatás az átutalás, ezt a válaszadók 74 százaléka használja. Ami után 71 százalékkal következik az egyenleg ellenőrzése. A dobogó harmadik fokán pedig a korábbi tranzakciók keresése (62%) található. Az átutalás a fiatalok között kevésbé népszerű, viszont ők a pénzküldő appokat használják nagyobb arányban. A labda innentől a pénzintézeteknél pattog, tudják-e kényelmesebbé tenni a pénzküldést, hogy ezt a fontos réteget visszahódítsák.

Érdekes az is, hogy a banki appokat nem használók hogyan bankolnak, ha nem mobilon. A válaszadók 38 százaléka a legkézenfekvőbb választ adja: számítógépen intézik a pénzügyeiket. A fiatalok között alacsonyabb ez az arány (27%), míg a férfiak között (45%) magasabb. Közel húsz százalékban felmerül, hogy a mobilos bankolás valamiért nem biztonságos. Ez ismét egy meggyőzhető és meggyőzendő csoport lehet a bankok számára.

Forrás: Fintechradar.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.