Tech

Az Instagram új funkciókkal bővül, hogy megvédjék a fiatalokat

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.13 | 15:30

A cég bejelentette, hogy tesztelik azokat az új eszközöket, amelyekkel a gyerekeket és tinédzsereket megvédik a szextorziónak nevezett jelenségtől. A fiatalok által küldött intim képekkel zsarolják őket, fenyegetve azok nyilvánosságra hozatalával, ha nem fizetnek vagy nem küldenek ajándékkártyát.

Az Instagram hamarosan bevezeti az új funkcióit, mint például a közvetlen üzenetekben érkező intim képek automatikus elrejtését. Továbbá értesítéseket küldenek a felhasználóknak, ha olyan személyekkel kerülnek kapcsolatba, akik korábban szextorzióban érintettek voltak. Ezeket a funkciókat a közeljövőben globálisan aktiválják minden felhasználó számára.

Illusztráció: pixabay

Az intim képek jogosulatlan megosztása régóta gondot jelent, gyakran azok követik el, akik ismerőseiket akarják megbosszulni. Az FBI szerint növekszik azoknak az eseteknek a száma, amikor idegenek zsarolnak, sokszor külföldről. Sajnos előfordult már, hogy az áldozatok öngyilkosságot követtek el a történtek miatt. A Meta új eszközei a már létező tinédzserbiztonsági intézkedésekre épülnek, amelyek korlátozzák az ismeretlen fiókok közötti üzenetküldést és lehetővé teszik a kockázatos üzenetek jelentését. A vállalat a Take It Down platformot is létrehozta az NCMEC-vel együttműködve, amely segít a fiataloknak eltávolítani az internetről a nem kívánt képeket. Ezeket a funkciókat olyan időszakban vezetik be, amikor a Meta és más közösségi hálózatok jogi kihívásokkal néznek szembe a fiatalokat érintő tragédiák miatt.

A 18 év alatti tizenévesek számára az eszköz alapértelmezés szerint be lesz kapcsolva, de a felnőttek is kapnak majd egy értesítést, amely arra ösztönzi őket, hogy engedélyezzék azt.

A Meta bejelentette, hogy gépi tanulási technológiát alkalmaznak az eszközökön a meztelen tartalmak azonosítására, és már korábban is tiltották a meztelenséget a platformjaik nyilvános részein.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló