Tech

Katonai technológia teheti defektmentessé a bringákat

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.21 | 12:03

A Bridgestone újítására még két évet kell várni.

A levegő nélküli autógumikkal már jó ideje folyik a kísérletezés, és tömör bicikligumiból is kapható már többféle verzió. Most az egyik legnagyobb gumigyártó, a Bridgestone is előállt egy saját tervvel.

Nemcsak Budapesten, a világ több nagyvárosában is egyre népszerűbb a tekerés – egészséges, gyors, olcsó és környezetbarát is. A drótszamár karbantartása is egyszerű, kivéve ha épp defektet kapsz – erre kínál megoldást a Bridgestone, igaz, csak 2019-től.

A „légmentes” kerékpár előzményeire kitér az Uproxx, melyről a lenti videó is ad információkat. Az alap ötlet nem túl bonyolult: a levegővel felfújt belső gumi szerepét egy csomó műanyag merevítő venné át, melyek nem sérülékenyek, és kellően rugalmasak is ahhoz, hogy jól vegyék az akadályokat.

Jelenleg az ilyen típusú kerekeket harci járművek és kvadok számára tartják fenn, ez fog megváltozni a közeljövőben, ha a japán székelyű cég biciklikre is kiterjesztené a gyártást.

A 2020-as Olimpián szeretné a gyártó, ha ezek a kerekek versenyeznének, a kereskedelmi forgalomba kerülő verzió pedig már 2019-re várható, addig még nagyban folyik a tesztelés. Ha a bicikliken beválik, akkor a következő lépés a személyautók felspécizése lehet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló