Tech

Elon Musk új terve minden eddiginél elszálltabbnak tűnik!

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.27 | 13:42

Az új projekt konkrétan Harry Potteri és Trónok Harcai magasságokba szárnyal.

Elon Musk eddig sem kispályázott, ha hétköznapitól elrugaszkodott ötletekről volt szó – és bármit is vett eddig a fejébe, csak idő kérdése volt, és megvalósította.

Helicopters and tunnels

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

A legutóbbi, történelmet író álma nemrég teljesedett be: a világ legfurább rakétáját, az autós Starmant eléggé stílusosan lőtte ki.

De megvolt idén már Tesla lángszóró is, a Hyperloop nevű vákumvonatját pedig kőkeményen tesztelik. Legfrissebb bejegyzése mellett viszont szintén nem tudunk szó nélkül elmenni:

Ja, most éppen egy kiber-sárkányt építek!

 

Technikailag a kiborg (cyborg) annyit tesz, hogy „élő szövet a fém vázon” – azaz a szerves és a gépi részek dolgoznak össze. Az organikus oldalnak valószínűleg a „sárkányhoz” van köze, ami még a legelszántabb rajongókat is töprengésre készteti.

Többen rámutatnak arra, hogy élő gépet teremteni, az már eléggé isten-kategóriás. Az élőlények és a technológia keresztezése meredek dolog, és nemcsak etikai szempontból. Vagy csak egy sárkánynak lászó gépezet kerül ki majd azok alól a zseniális ujjak alól?

via GIPHY

Ha mégis cyborgot épít, akkor annak emberi agyi interface-szel kell rendelkeznie. Erre abból következtet az IFL Science, hogy tavaly Musk egy Neuralink nevű céget is beindított, mely a humán elme és észlelés határait tágítaná. Terveik közt egy idegi háló kialakítása szerepel, mely segítségével az ember és a gép szimbiózisra léphet.

Ezt a számítógépes interface-t az emberi agyhoz kapcsolnák, így az elménk közvetlenül érintkezne az internettel vagy más olyan személyekkel, akik viselik ugyanezt az eszközt. Ha ehhez hozzáadjuk a kibersárkányt, akkor gondolatban máris ott vagyunk, hogy a cégvezető Daenerys Targaryen módján üli meg szörnyetegét és repül űrkocsija után a Mars felé…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló