Autó

Elon Musk szerint vége lehet a közlekedési dugóknak, ha egyszer elindul a szupervonat

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.11 | 17:18

A Hyperloop rendszere sok gyalogost és kerékpárost is segítene, de persze az autósoknak is felgyorsítaná a közlekedést.

A Space X és a Tesla vezére néhány éve jelentette be, hogy egy szupervonatot fejlesztene ki az amerikai nagyvárosok között, amelyet természetesen az alagútrendszer szabályainak megfelelő autósok is használhatnának. Az alagutat a The Boring Company nevű új cégével építené meg. (Az angolban a boring egyszerre jelent unalmast és talajfúrást.)

Fotó: Hyperloop YouTube

A projektet először Denver városában tervezik megvalósítani, és ha minden jól halad, úgy tervezik, hogy 2024-ben már bárhova el lehet jutni a városon belül kevesebb, mint 20 perc alatt.  Mindezt úgy képzelik el, hogy a járműveket egy lebegő platform szállítaná közel 200 mérföld/óra sebességgel, így az jelentősen csökkentené a dugókat. A pálya természetesen nem csupán személyszállításra, hanem rakományok továbbítására is alkalmas.

Mindez persze elég futurisztikusan hangzik, és természetesen sokan kételkednek benne, hogy egyáltalán megvalósulhat-e, de hát abban is sokan kételkedtek, hogy képes lesz-e Musk egy vörös Tesla Roadster sportautót a Nap körüli pályára állítani, aztán mégis megcsinálta. Szóval ki tudja?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Nem vagyunk kint a vízből
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 11.