Tudomány

A Tesla már az űrben van, és a legjobb ami történhet vele, hogy darabokra szedi a sugárzás

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.07 | 09:16

Elon Musk tegnap este történelmet írt, amikor is fellőtte a Falcon Heavy nevű rakétát az űrbe. A tesztkilövés zökkenőmentesen zajlott, de még kicsit sem biztos, hogy az űrben is minden rendben lesz.

Ahogy korábban írtuk, Elon Musk nem viccelt azzal, hogy egy Tesla Roadster lesz a tesztrakomány, és nem sokkal azután, hogy engedélyt kapott az amerikai államtól a Tesla kilövésére, el is startolták a tesztkilövést. Az alábbi videóban megnézheted:

Az alsó csíkon nyomon követhető, hogy épp melyik fázisnál tart a folyamat, viszont érdemes egy pillantást vetni a jobb felső sarokba is, ott láthatjuk, hogy a rakéta sebessége eléri a 23.000 km/h-t is. Az élő közvetítés vége előtt még megnézhettük, ahogy a rakéta elhagyja a légkört, és azok a rakéták, amik segítették az elrugaszkodást, milyen tökéletesen landolnak:

A neheze még hátra van

A Földön viszonylag könnyen lehetett irányítani a történéseket, legalábbis sokkal könnyebben, mint a Mars környékén. Most, hogy a rakéta nem robbant fel egyből a startnál, és nem zuhant vissza a Földre, hónapokig utazik majd a mélyűrben, hogy felállhasson a Mars körüli pályára. És ez lesz igazán nehéz, itt a legnagyobb a rizikófaktor. Ugyanis könnyedén előfordulhat, hogy a rakéta nem tud rendesen pályára állni, ez esetben pedig a Mars felszínén fog darabokra törni, a fedélzeten lévő Teslával együtt.

Viszont ha ez nem történik meg, akkor sem túl fényes a a jövő a Midnight Cherry Tesla Roadster számára.

Ha minden összejön, és a Tesla megkezdi az örök keringést a Mars körül, akkor a sugárzás fogja szétszedni az autót. Az űrbéli sugárzás úgy szedi szét a kocsit, mintha késsel hasogatnád darabokra. És ebben a történetben ez a lehető legjobb végkimenetel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.