Külföld

Elon Musk megkapta az engedélyt, ma délután kilövi az autóját az űrbe

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.06 | 09:54

Az amerikai kormány engedélye nélkül tilos bármit is kiszállítani az űrbe, ez alól Elon Musk saját Teslája sem kivétel. A Falcon Heavy nevű űrhajó ma délután startol, hogy felálljon a Mars körüli pályára, fedélzetén Elon Musk autójával, mint teszt rakomány.

Falcon Heavy Demo Mission - Payload

Elon Musk már korábban megmutatta, hogy komolyan gondolja a dolgot, viszont csak most válik valósággá. Ennél nagyobb rakétát még nem lőtt fel a SpaceX, szóval ez még csak a teszt kilövés. Teszt rakományként pedig sima fém vagy beton kockákat szokás használni, de nem a SpaceX-nél. Musk szerint a valódi teszt rakomány brutál unalmas, ő inkább fellő egy Teslát.

Ha a Falcon Heavy (ami amúgy 3, már többször sikeresen használt Falcon rakétából áll) nem robban fel, akkor olyan pályára is állhat, amin egészen a Marsig eljuthat. A távlati cél ez, de ha a teszt sikeres, a SpaceX fizető ügyfeleket fog dolgokat az űrbe szállítani ezzel a rakétájával is. Ilyen ügyfél lehet például az amerikai hadsereg. Valószínűleg többen is szeretnék majd megbízni a SpaceX-et, bár itt inkább országokra, és hatalmas vállalatokra kell gondolni, ugyanis egy kilövés 90 millió dollárba kerül, ezt pedig elég kevés magánszemély tudja kifizetni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló