Autó

Űrautó: tényleg egy Tesla Roadster megy a Marsra, Elon Musk nem viccelt

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.23 | 15:18

A napokban pakolják be a világ legnagyobb teherrakétájába, a Falcon Heavybe.

Aki azt gondolta, hogy Elon Musk viccel, hogy a SpaceX legnagyobb űrrakétájának teszútjára viccből berak egy Telsa Roadstert, az lebecsülte a Tesla tulaját.

A Falcon Heavy első útjára még nem lehet teherbérletet venni, mivel a tesztkilövés alatt bármi megtörténhet, akár simán felrobbanhat a rakéta. Így a SpaceX maga tölti fel mindenfélével a teherhajót, és nemrég Elon Musk azt mondta viccből, hogy kilő a mars körüli pályára a Tesla Roadster kocsit, hogy milliárd évekig ott keringjen avörös bolygó körül. Úgy tűnik nem viccelt, most egy fotósorozatot közölt a bepakolásról, úgyhogy a Falcon Heavy legértékesebb rakománya tényleg egy méregdrága Tesla elektromos autó lesz. Elon Musk szerint a teherrakéta tervezése és tesztútjai nagyon unalmasak, nem lehet kommunikálni őket, ezért döntöttek végül úgy, hogy kilövik a világ egyik legjobb sportautóját is az űrbe.

Ha vannak Marslakók vagy földönkívüliek találják meg a rakétát, nagyon boldogok lesznek, mert mindjárt egy luxuskocsit is találnak benne. Mondjuk ide is lőhetne nekünk egy cseresznyeszínű roadstert, kísérleti célokból.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló