Autó

Űrautó: tényleg egy Tesla Roadster megy a Marsra, Elon Musk nem viccelt

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.23 | 15:18

A napokban pakolják be a világ legnagyobb teherrakétájába, a Falcon Heavybe.

Aki azt gondolta, hogy Elon Musk viccel, hogy a SpaceX legnagyobb űrrakétájának teszútjára viccből berak egy Telsa Roadstert, az lebecsülte a Tesla tulaját.

A Falcon Heavy első útjára még nem lehet teherbérletet venni, mivel a tesztkilövés alatt bármi megtörténhet, akár simán felrobbanhat a rakéta. Így a SpaceX maga tölti fel mindenfélével a teherhajót, és nemrég Elon Musk azt mondta viccből, hogy kilő a mars körüli pályára a Tesla Roadster kocsit, hogy milliárd évekig ott keringjen avörös bolygó körül. Úgy tűnik nem viccelt, most egy fotósorozatot közölt a bepakolásról, úgyhogy a Falcon Heavy legértékesebb rakománya tényleg egy méregdrága Tesla elektromos autó lesz. Elon Musk szerint a teherrakéta tervezése és tesztútjai nagyon unalmasak, nem lehet kommunikálni őket, ezért döntöttek végül úgy, hogy kilövik a világ egyik legjobb sportautóját is az űrbe.

Ha vannak Marslakók vagy földönkívüliek találják meg a rakétát, nagyon boldogok lesznek, mert mindjárt egy luxuskocsit is találnak benne. Mondjuk ide is lőhetne nekünk egy cseresznyeszínű roadstert, kísérleti célokból.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló