Tech

Manuálisan kell a felhasználóknak javítani, amit a Microsoftnak nem sikerült

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.10 | 11:30

A Microsoft januárban kiadott egy frissítést a Windows 10-hez, amely többek között a BitLocker lemeztitkosítási megoldás sebezhetőségét volt hivatott orvosolni. A frissítés azonban hibásnak bizonyult, és nem települt a helyreállítási partíció túl kicsi mérete miatt.

Fotó: freepik.com

A Microsoft korábban ígéretet tett arra, hogy kiad egy javítást a hibára, de most bejelentették, hogy ez nem fog megtörténni. Ahelyett a felhasználókra bízzák a probléma megoldását, ami nem egyszerű feladat.

A javításhoz a felhasználóknak manuálisan növelniük kell a helyreállítási partíció méretét. Ehhez egy másik partícióból kell helyet felszabadítaniuk, ami kockázatos művelet lehet, és csak tapasztalt felhasználóknak ajánlott, még a leírás követése mellett is.

A Windows 10 működését nem befolyásolja érdemben a beragadt frissítés, legfeljebb bosszantó. Javasoljuk, hogy a fenti oldalon részletezett javítás elvégzéséhez keressen fel egy szakembert, aki elvégzi a partíciók átméretezését úgy, hogy a helyreállítási lemezen is legyen legalább 250 MB tárhely – közölte a hvg.hu.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló