Tech

A Xiaomi a Forbes Global 2000-es listán a 384. helyre ugrott

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.05.15 | 07:18

A bevételei az előző évhez képest is 17,7%-al növekedtek. Eléggé belehúzott a kínai gyártó!

A Forbes magazin minden évben összeállítja a “Forbes Global 2000” listát, amely a világ legmérvadóbb és leginkább figyelemmel kísért vállalati rangsora, amely a bevétel, a nyereség, az eszközök, valamint a piaci kapitalizáció integrált besorolásán alapul. A 2020-as lista alapján a Xiaomi bevétele 29,8 milliárd USD, profitja 1,5 milliárd USD.

2019-ben a Xiaomi stabil növekedést ért el az összes vállalati szegmensben. A csoport bevétele az előző évhez képest 17,7%-os növekedés, illetve a 9 éves összetett növekedést figyelembe véve 112%-al nőtt. A korrigált nettó profit 11,5 milliárd jüan, amely a piaci várakozásokat is felülmúló, az előző évhez képest 34,8%-os növekedést jelent.

Igazán megtisztelő volt már tavaly is, amikor a Xiaomi első alkalommal került fel a Global 2000-es listára. Felismertük, hogy a piac arra ösztönözte a vállalatot, hogy még tovább fejlődjön. Az elmúlt évben kulcsfontosságú változtatásokon mentek át a márkáink, a termékportfóliónk, a vállalati struktúránk és a menedzsment is. A Xiaomi pedig egy igazi nemzetközi vállalattá vált. Az iparág jelenleg is több nehézséggel néz szembe, de a Xiaomi csoport továbbra is növekedést mutat a csökkenő trendek ellenére.

-nyilatkozta Mr. Lei Jun a Xiaomi alapítója, elnöke és vezérigazgatója


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló