Tech

Egy TV ami képkeret, vagy fordítva? Teszteltük a Samsung Frame-et

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.18 | 11:18

A Samsung különleges tévéjének legfrissebb verziója megérkezett a nappalimba, azonnal kipróbáltuk hogy megnézzük milyen lett a képminőség és a dizájn!

A Samsung nagyon ráfeküdt a speciális kialakítású, úgynevezett Lifestyle tévékre. Erre a vonalra érkezett a The Frame is, amelynél az volt a cél, hogy egy hagyományos képet idéző készüléket hozzanak létre. Ennek legújabb változata megérkezett Magyarországra, és eljutott hozzánk is.

A Frame esetében a Samsung mondhatni szembement a divattal, és kifejezetten vastag, hangsúlyos kerettel látta el a terméket. Pontosan azért, hogy minél jobban hasonlítson egy “rendes” képre. A gyári sötétszürke helyett rakható rá fehér, világos- illetve sötétbarna kiegészítő is, azaz a televízió külseje bizonyos keretek között személyre szabható! Ebből nincs több a piacon, pedig igény az volna rá. Az biztos, hogy falra szerelve, teljesen beleolvad a környezetbe, és a java még hátra van!

Itt is minden lényeges dolog egy konzol méretű külső dobozban a One Connection-ben kapott helyet. Itt vannak a csatlakozók is 4 db HDMI 2db USB, net, optikai digitális audió, CI+ amely egy vékony kábellel csatlakozik a képernyőhöz. Persze a népszerű vezeték nélküli szabványok is a rendelkezésünkre állnak.

Kép és hang:

Képminőség tekintetében a 4K, 3840×2160 képpontos felbontás mellett semmilyen panaszunk nem lehet a felbontásra, de a gyártónál ez alap, ahogy az is, hogy a megfelelő beállítások mellett a tónusok valósághűek és természetesek. A betekintési szög extrém jó, közel 175 fokos szögig nem fakulnak a tónusok, és élvezhető a műsor.

A rejtett hangszórókat használó rendszer talán szinte egyetlen gyenge pontja a hangminőség, a Samsung csúcs TV-je már volt nálam teszten, ahhoz képest ég és föld. De az átlagosnál egy persze annyival jobb, hogy az átlagos felhasználók nem fognak rá panaszt emelni. Szerintem a basszusok gyengék és nem túl dinamikus annak ellenére, hogy dolgozik benne a rendszer, és a mikrofonok folyamatosan monitorozzák a teret. A gyártó kínál hozzá hangrendszereket, ha komolyra fordítanánk a mozi-élményt, akkor ruházzunk be egyre.

A távirányító USB C-n tölthető vékony, dizájnos, de kevés gombot tartalmaz, emiatt csak a szolgáltatások egy része érhető el róla közvetlenül. Viszont itt jön az utóbbi évek talán legmenőbb fejlesztése, hiszen napelemes!!

A lényeg:

Az új és továbbfejlesztett Art Store megkönnyíti a böngészést, felfedezést és letöltést a vezető nemzetközi galériák kiterjedt könyvtárából. Választhatunk a világszerte népszerű művek listájából. Amik tartalmazzák a kedvenc klasszikus és modern remekműveket, valamint lenyűgöző professzionális fényképeket, több mint 1400 kép érhető el, és a különféle szűrőkkel megteremti annak az illúzióját, hogy itt bizony egy “valódi” képet látunk.

A tudásának, különlegességének, tulajdonságainak megfelelőek az árak, ez nem egy sima készülék, annál kicsit több. És pont annyival drágább, amennyivel egyedibb vagy igényesebb. Falra szerelve pedig egészen lenyűgöző.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló