Tech

Vigyázat, már a feliratok is vírusokat terjesztenek!

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.24 | 17:37

Hajlamosak vagyunk feltétel nélkül megbízni a kalózfilmekhez letölthető feliratokban. Pedig nagyon nem kéne!

A vírusirtókkal foglalkozó Check Point cyberbiztonsági cég nemrég tett közzé egy tanulmányt, amiben azt mutatják be, milyen könnyű a filmekhez letöltött feliratfájlokban vírusokat juttatni valakinek a gépére. Nemcsak a felhasználók bíznak meg feltétel nélkül a kedvenc feliratmegosztó oldalaikról letöltött feliratfájlokban, de a legnépszerűbb mediaplayerek sem kezelik kellő biztonsággal a feliratfájlokat, így rajtuk keresztül akár az egész számítógépet meg lehet fertőzni, vagy átvenni felette az irányítást.

Hacking Demonstration | Popcorn Time Translation Malware Found

Check Point researchers revealed a new attack vector which threatens millions of users worldwide – attack by subtitles. For more information, read our blog: http://blog.checkpoint.com/2017/05/23/hacked-in-translation/ By crafting malicious subtitle files, which are then downloaded by a victim’s media player, attackers can take complete control over any type of device via vulnerabilities found in many popular streaming platforms, including VLC, Kodi (XBMC), Popcorn-Time and strem.io.

A Check Point tanulmánya után több playerfejlesztő már gyorsan ki is javította a saját szoftverét, úgyhogy a felhasználóknak is érdemes frissíteniük mostanában az újabb, biztonságosabb verziókra!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.