Tech

Kezdődik a mobilos fotózás új korszaka: megállapodott a Xiaomi és a Leica Camera

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.25 | 12:18

Az első olyan okostelefont, amelynek képalkotó technológiáját a két vállalat közösen fejlesztette ki, júliusban fogják bemutatni.

A Xiaomi, a fogyasztói elektronikai termékek és okoseszközök globális, vezető gyártója, valamint a minőség iránti évszázados és rendíthetetlen elkötelezettségéről, innovatív technológiákról és a német szakértelmet övező bizalomról ismert Leica hivatalosan bejelentették, hogy a mobil képalkotás területén stratégiai együttműködési megállapodást kötnek egymással. Az első olyan okostelefont, amelynek képalkotó technológiáját a két vállalat közösen fejlesztette ki, júliusban fogják bemutatni.

A 2010-ben alapított Xiaomi jelenleg a világ harmadik legnagyobb okostelefongyártója. Tizenkét évvel ezelőtti megalapítása óta a Xiaomi következetesen kitart missziója mellett, amelynek értelmében a vállalat „kimagasló minőségű termékeket állít elő, amelyeknek az árait úgy állapítja meg, hogy lehetőleg minden ember számára elérhetővé tegyék az innovatív technológiákat, ezzel az életminőségük javítását.”

Okostelefonjait és egyéb eszközeit több mint 100 országban és régióban árusítják. A kutatás-fejlesztésre fordított erőforrásainak és hosszútávú technológiai befektetéseinek köszönhetően, ma a Xiaomi a fogyasztói elektronikai termékek és az okos gyártósorok kialakításának egyik vezető innovátora. A vállalat a képalkotó technológiák területén is nevet szerzett magának, hiszen többek között az optikák, chipek, algoritmusok fejlesztésében szerteágazó tapasztalatokra tett szert. A Xiaomi a mobil képalkotás szakértője, így kivételes fotózási élményt kínál a felhasználóinak, legyen szó portréról, éjszakai- vagy pillanatfelvételekről.

Az elmúlt több mint száz évben a Leica Camera az utcai fotózás, mint műfaj úttörői által kedvelt, kis súlyú kamerákat, és világszínvonalú, a fotósok által rajongott objektíveket alkotott. A nagy műértéssel és szakértelemmel gyártott Leica kamerák, amelyeket a brandet jellemző „piros pöttyről” lehet felismerni, a német mérnöki tudás csúcsteljesítményei. Ezek a fogyasztók újabb és újabb generációit hódítják meg, akik manapság is „a Leica képminőséget” szeretnék elérni, és szert tenni a gyár egy-egy mesterremekére. A Leica azzal, hogy ilyen termékeket állít elő felülmúlhatatlan precizitással, számos ismert fotóművészt és feltörekvő tehetségeket nyert meg magának szerte a világon.

A Xiaomi és a Leica ugyanazt vallja a mobil képalkotásról. Mindkét vállalat áttörést jelentő technológiai újításokkal és jobb képminőséggel szeretné tovább fokozni az optikai teljesítményt és a fotózás élményét a mobilos képalkotás új korszakában.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló