Tech

Az egész világ rajtuk röhög – Így repkednek össze-vissza az észak-koreai szuperrakéták

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.31 | 19:30

Az egész világ rajtuk röhög – Így repkednek össze-vissza az észak-koreai Villogni akart Észak-Koreai az állításuk szerint legmodernebb, nagy hatótávolságú rakétarendszerével. A bemutatón jól látszik, hogy a kilövés után több rakéta egyből letért a kijelölt röppályájáról. Az erődemonstráció Dél-Koreának akart szólni.

Látványos erődemonstrációt tartott Észak-Korea – szúrta ki portfolio.hu. A kelet-ázsiai ország az egyik legmodernebb, nagy hatótávolságú rakétarendszerével akart villogni, azonban pont az ellenkezője sült el. A rövid bemutató során  melyet itt tud megnézni – ugyanis egyértelműen látszik, hogy a KN-25-ös rakétarendszer pontosságával vannak problémák vannak.

Észak-Korea rakétákat lőtt ki, melyek össze-vissza repkedtek/Fotó: x.com

Hivatalosan egy nagy kaliberű rakéta-sorozatvetőként emlegetik az eszközt, az igazság pedig az, hogy inkább egy harcászati ballisztikus rakétarendszerre hasonlít.

Bár szó se róla, igazán látványos a bemutató, viszont nagyon úgy fest, hogy több rakéta már indítás után letért a kijelölt röppályáról és össze-vissza bóklásztak. A rakétakilövés amúgy Dél-Koreának szólt. Phenjan azt akarta üzenni, hogy kész „megelőző csapást mérni a gengszterrezsim ellen,” ha provokálják őket. A két Korea közt most megint elmérgesedett a helyzet, ugyanis – mint ahogy arról a propeller is beszámolt – Észak-Korea nagy mennyiségű szemetet dobott déli szomszédjára l segítségével.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló